Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vietnam. De Ziua Îndrăgostiților, tinerii singuri se roagă într-o pagodă pentru a-și găsi jumătatea. "Mă rog de cinci ani aici pentru a avea o relaţie"
WhatsApp
În Vietnam, unde societatea susţine puternic mariajul, tinerii singuri s-au adunat miercuri la o pagodă din capitala Hanoi pentru a se ruga pentru dragoste, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Vietnamezii, adepţi ai confucianismului şi budismului, au obiceiul de a se ruga în temple pentru prosperitate, fericire sau pace, în conformitate cu un calendar definit de ciclul lunii.

Azi însă, noua generaţie a ales ziua de 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor, cu origini creştine, pentru a se ruga pentru dragoste.

 

O societate dominată de standarde tradiționale


În capitala Hanoi, pagoda Ha, cu piloni de lemn, a devenit templul favorit al sufletelor aflate în căutarea dragostei, deşi legenda originii presupuselor sale puteri s-a pierdut de-a lungul secolelor.


Persoanele singure sunt supuse unei presiuni tot mai mari de a se căsători şi de a avea copii, într-o societate dominată de standarde tradiţionale legate de familie. Femeile se pot căsători de la vârsta de 18 ani, iar bărbaţii de la 20 de ani, însă datele oficiale arată că prima căsătorie intervine mult mai târziu, la o vârstă medie de 29,8 ani (în 2022), informează Agerpres.

Vietnamezii se căsătoresc din ce în ce mai târziu, remarca o instituţie media de stat, o tendinţă consolidată de nivelurile mai ridicate de educaţie şi de exodul din rural.

Rugăciunea "este o procedură spirituală care exprimă nesiguranţa tinerilor în ceea ce priveşte găsirea jumătăţii lor", explică Tran Thanh Nam, expert în psihologie educaţională.

Specialistul face responsabile pentru această situaţie noile tehnologii şi reţelele sociale care au erodat capacitatea tinerilor de a menţine o relaţie amoroasă serioasă.

 

Cum sună rugăciunile tinerilor vietnamezi singuri


Nguyen Van Duong, în vârstă de 30 de ani, susţine că munca sa de medic îi ocupă tot timpul. La fel ca şi părinţii săi, el îşi face griji cu privire la statutul său de burlac.

"Părinţii mei îmbătrânesc pe zi ce trece. Ei vor doar să mă căsătoresc şi să am copii", s-a confesat acesta.


"Ajută-mă Buddha, te rog, aş vrea să am un iubit anul acesta ca să nu mai fiu singură", declama Nguyen Thi Ly în faţa altarului pagodei Ha, plin de ofrande de tot felul, de la trandafiri, fructe, biscuiţi la bancnote false destinate arderii.

"Sper că voi fi binecuvântată cu un iubit anul acesta, pentru ca familia mea să nu mă mai întrebe când mă voi căsători", a declarat pentru AFP această funcţionară de 26 de ani.

"Mă rog deja de cinci ani aici pentru a avea o relaţie", mărturiseşte ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel