Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vești bune pentru români: Pensiile recalculate nu vor scădea
WhatsApp
Fostul  ministrul a Muncii, Violetă Alexandru,  a declarat că românii nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la diminuarea pensiilor după recalculare. Ea a declarat că acestea ar trebui recalculate cât mai repede tocmai că să crească de la 1 ianuarie 2022.
violeta_alexandru_fostul_ministrul_muncii

Violetă Alexandru a explicat, la Realitatea Plus, că informațiile privind scăderea pensiilor după recalculare nu sunt reale, deoarece că legea nu permite așa ceva. "Nu vor scădea, scrie foarte clar în lege că în situația în care s-ar ajunge la un rezultat mai mic decât ce primește persoană în acest moment va rămâne cu pensia în plata, în niciun caz nu va scădea. (...) Este necesar un anunț și o clarificare în perioada următoare. Trebuie să înțelegem că pensiile trebuie să crească, cum e normal, de la 1 ianuarie, nu din mai, nu din iunie din nici o altă luna, ci de la 1 ianuarie, astfel încât oamenii să știe pe ce se pot baza", a spus fostul ministru.

Violetă Alexandru a subliniat necesitatea tranșării de urgență a problemei sporurilor, întrucât acestea au devenit majorări salariale mascate, acordate aproape necondiționat. "Dorința noastră este să dăm salariul corect, corelat cu performanță. Mă indoies de faptul că acesta se acordă în instituții. Acesta ar trebui să fie singurul spor, e necesar să ne orientăm către evaluarea performanței într-o instituție", a menționat fostul ministru, la Realitatea Plus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel