Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Vara e și a noastră”. Campania din Spania care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent de celulită și vergeturi
WhatsApp
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pe timpul verii pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă. „Vara este și a noastră”, este sloganul afișat deasupra unei imagini cu cinci femei cu siluete diferite.
„Vara e și a noastră”. Campania din Spania care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent de celulită și vergeturi

„Toate corpurile sunt corpuri de plajă”, a declarat și ministrul serviciilor sociale, Ione Belarra. Șefa Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, a spus că așteptările fizice au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar au dus inclusiv la refuzarea drepturilor.

 

Institutul, care se află în spatele inițiativei, a spus că este o încercare de a demonstra că toate corpurile sunt potrivite. Femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu oricine își doresc, se menționează în campania guvernului spaniol, potrivit Libertatea. „Astăzi toastăm o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru”.

 

Nu toată lumea a fost impresionată de campanie

 

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie. Unii s-au întrebat dacă ar trebui extinsă pentru a include bărbați fără așa-numitele corpuri standard, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că reprezintă o culme a absurdului și încearcă să „creeze o problemă acolo unde nu există”.

Ministrul ajunct al egalității, Ángela Rodríguez Pam, a distribit un mesaj pe Twitter adresat bărbaților care se întrebau de ce ar avea nevoie femeile de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: „Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel