Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de căldură în Grecia: Temperaturile ar putea ajunge la 42 grade Celsius. Avertisment de la meteorologi
WhatsApp
Meteorologii din Grecia au avertizat locuitorii ţării se pregătească pentru un val de căldură începând de joi, care, potrivit acestora, nu se va diminua înainte de duminică, regiunile centrale urmând să fie, potrivit prognozelor, cele mai afectate, informează DPA.

Temperaturile ar putea ajunge la 42 de grade Celsius, au precizat meteorologii, în timp ce la Atena, mercurul în termometre ar putea urca la 40 de grade Celsius.

Marea este, de asemenea, în prezent mai caldă decât de obicei, cu temperaturi aşteptate să ajungă la 26-28 grade Celsius în Marea Egee şi Marea Ionică în următoarele zile.

Sfaturile medicilor pentru a face faţă vremii caniculare sunt difuzate în mod repetat la radio, cetăţenii fiind avertizaţi că temperaturile ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp pot face dificilă odihna în timpul nopţii, putând duce la probleme cardiovasculare.

Medicii sfătuiesc populaţia să poarte haine lejere, de culori deschise, să bea multă apă şi să evite consumul de alcool.

La Atena, autorităţile au deschis săli pentru cei care nu au aer condiţionat acasă.

 

Vezi și 

 

Grecia, lovită de un nou val de căldură în această săptămână

 

Mai multe state din Europa se confruntă cu temperaturi ridicate. Grecia, lovită de un nou val de căldură în perioada următoare.

În Spania, în mai multe regiuni continuă incendiile forestiere pe fondul valului de căldură, în Valencia au ars deja 9500 de hectare, norul de fum a ajuns peste Insulele Baleare.

În Grecia, Observatorul Naţional din Atena avertizează că un nou val de caniculă se va abate asupra ţării în această săptămână, cu temperaturi care vor depăşi 41 de grade în mai multe regiuni ale ţării. 

Observatorul Naţional din Atena avertizează că un nou val de caniculă care va dura câteva zile se va abate asupra Greciei în această săptămână, cu temperaturi care vor atinge 41 de grade Celsius în multe regiuni ale ţării. Nivelul de alertă pentru incendii se ridică la 4 până la 5, potrivit Rador.

Potrivit prognozei meteo, vineri va fi cea mai călduroasă zi. De joi până sâmbătă, termometrul în regiunile continentale ale Greciei va atinge valori între 37 şi 41 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în vestul ţării, iar pe insule valorile termice vor fi cu 2-3 grade mai scăzute.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel