Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ursula von der Leyen - președinta CE, și Josep Borrell - șeful diplomației europene vor merge la Kiev
WhatsApp
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, vor merge săptămâna aceasta la Kiev.
Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta

Înalți diplomați ai Uniunii Europene se vor întâlni cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev în această săptămână, potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, se vor întâlni cu Zelenski înainte de evenimentul „Stand Up For Ukraine", care va avea loc sâmbătă la Varșovia, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Mamer.

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski și s-a adresat parlamentului ucrainean.

Ursula von der Leyen și Josep Borrell vor merge la Kiev

 

Vizita ei a fost salutată de liderul ucrainean care, într-un discurs postat pe rețelele de socializare, a numit-o un „moment important" pentru țară.

Luna trecută, prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au călătorit și ei la Kiev, informează Mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a invitat pe fostul cancelar german, Angela Merkel și pe fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy la Bucha, eliberat de ocupanții ruși, pentru a vedea consecințele cooperării Europei cu Putin.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că Vestul, prin cedările sale din ultimii 14 ani în fața regimului lui Putin, a devenit părtaș la moartea miilor de oameni nevinovați în urma invaziei ruse.

Merkel și Sarkozy, invitați de Zelenski să viziteze Bucha

 

”Îi invit pe doamna Merkel și pe domnul Sarkozy să viziteze Bucea și să vadă la ce au adus 14 ani de cedări în fața Rusiei. Să vadă cu propriii ochi chinurile ucrainenilor”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.

Președintele ucrainean a ținut însă să precizeze că nu acuză Occidentul de crimele de război comise împotriva poporului său, ci doar pe militarii ruși și pe cei care au dat aceste ordine, relatează pravda.com.ua.

Potrivit acestuia, toate acuzațiile aduse Rusiei în legătură cu operațiunea specială din Ucraina vor fi luate în considerare la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, de marți. Liderul ucrainean intenționează să informeze toți partenerii  Kievului despre acestea.

Anterior, autoritățile ucrainene și mass-media au distribuit un videoclip filmat în orașul Bucha, regiunea Kiev, unde cadavrele a zeci de cvili zac pe șosea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel