Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uraganul Laura va lovi „catastrofal”
WhatsApp
Uraganul Laura ar urma să lovească puternic, joi dimineaţă, zona de la graniţa dintre Texas şi Louisiana. După ce a crescut în intensitate la categoria a 4-a, urganul Laura ar putea aduce un val de aproape 13 picioare (3,96 metri) pe coastă, vânturi extreme şi inundaţii.

Autorităţile din Texas şi Louisiana au decis evacuarea a cel puţin 500.000 locuitori. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească în hoteluri, pentru că centrele de evacuare ar fi putea fi supra-aglomerate.

„Valul provocat de furtună ar putea pătrunde până la 30 de mile în interiorul uscatului”, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, potrivit presei internaţionale.

Uraganul Laura pune în mare pericol industria energetică din SUA. În weekend, Laura a lăsat peste 1 milion de oameni fără curent electric. Iar producătorii de petrol au oprit producţia a 1,5 milioane de barili pe zi, care reprezintă 86% din producţia de petrol zilnică din Golful Mexic, sub nivelul de 90% pe care l-a determinat Uraganul Katrina, acum 15 ani, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel