Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Incendiu Valencia: Bilanțul morților a crescut la 10; o familie cu doi copii, printre victime
WhatsApp
În ultimele momente, delegatul guvernului din Valencia a declarat că bilanțul morților în urma incendiului din clădire a crescut la 10, anunță BBC.
Blocul a fost distrus complet de flăcări

De asemenea, patru membri ai aceleiași familii ar fi printre victime. Un tată, o mamă, un copil de trei ani și un nou-născut au fost descoperiți astăzi de poliție și pompieri, potrivit sursei media locale El Pais.

Identitatea victimelor rămâne încă neclară, dar este inclusă în bilanțul oficial al morților.

 

Ce știm până acum despre incendiul din Valencia?

 

La aproape 24 de ore după ce incendiul a devastat un complex de apartamente din Valencia, încă nu a fost confirmat modul în care a izbucnit.

Locuitorii și vecinii blocului de apartamente cu 14 etaje din Campanar, în partea de vest a orașului, au confirmat cu toții evoluția rapidă a incendiului, care a devastat întregul bloc în doar câteva ore și a ucis 10 persoane.

Incendiul a izbucnit joi, în jurul orei locale 17:30 (16:30 GMT), într-un apartament de la etajul patru.

Numeroși martori oculari au confirmat că a fost o după-amiază vântoasă în Valencia, serviciul meteorologic spaniol AEMET declarând că orașul portuar s-a confruntat cu rafale de până la 60 km/oră (40 de mile pe oră) în acel moment. Este posibil ca acest lucru să fi contribuit la traiectoria feroce a flăcărilor.

În altă parte, experții au asociat răspândirea rapidă a incendiului cu utilizarea de materiale de acoperire inflamabile la exteriorul clădirii, deși acest lucru nu a fost confirmat.

A fost demarată o anchetă privind incendiul. Deși clădirea este încă foarte fierbinte, pompierii au reușit să intre la etajele inferioare și să înceapă căutarea persoanelor dispărute.

În condițiile în care până la 15 persoane dispărute în urma incendiului nu au fost încă găsite, în oraș au fost declarate trei zile de doliu.

Primul ministru spaniol a promis sprijinul total al statului - atât pentru victime, cât și pentru operațiunea de salvare și pentru orice investigație viitoare privind cauzele incendiului.

 

Locuitorii din Valencia se adună în jurul supraviețuitorilor incendiului

 

Mulțimile de localnici au adunat articole esențiale, cum ar fi haine, alimente și articole de toaletă pentru supraviețuitorii care și-au pierdut toate bunurile în incendiul devastator de joi.

Potrivit ziarului Las Provincias, poliția a emis un anunț către populație pentru a trimite orice donație la biserica parohială Jose Maria Escriva de Balaguer din cartierul Campanar - unde era situat blocul de apartamente.

O femeie, Natalia Barcelona, a declarat pentru Reuters că a donat medicamente și dulciuri pentru copiii afectați de incendiu.

"Nici măcar nu cunosc pe nimeni de acolo, dar mi se rupe inima", spune ea conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel