Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uniunea Europeană își închide spațiul aerian pentru Rusia. Sunt vizate și avioanele oligarhilor
WhatsApp
Uniunea Europeană a anunțat că își închide spațiul aerian petru avioanele rusești. Decizia a fost luată după ce 18 state europene anunțaseră această decizie, ca o formă de sancționare a Moscovei pentru invazia din Ucraina.
Uniunea Europeană își închide spațiul aerian pentru Rusia. Sunt vizate și avioanele oligarhilor

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat noi sancțiuni pentru Rusia. Uniunea Europeană își închide spațiul aerian pentru toate avioanele rusești, inclusiv pentru survol. Sunt vizate inclusiv avioanele oligarhilor, a spus von der Leyen.

Măsura implică interzicerea tuturor aeronavelor civile și militare care zboară dinspre Rusia sau care aparțin unei companii rusești, scrie Digi24.

Astfel, Italia, Franța, Belgia, Germania, Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Estonia, Cehia, Polonia, România, Republica Moldova, Marea Britanie și Islanda și-au închis spațiile aeriene pentru aeronavele Rusiei.

 

Moscova a răspuns prin închiderea spațiului aerian pentri zborurile comerciale și de tranzit din țările UE

 

Premierul belgian Alexander De Croo a transmis pe Twitter că ţara sa a decis închiderea spaţiului său aerian pentru companiile ruse, iar guvernul luxemburghez a afirmat într-un comunicat că va face acelaşi lucru de duminică. Luxemburgul este o platformă majoră pentru avioane-cargo şi transporturi de mărfuri în Europa, conform Agerpres.

Austrian Airlines a spus duminică că își anulează zborurile spre Rusia și evită spațiul aerian din Rusia pentru cel puțin șapte zile. Swiss International Air Lines și-a menținut zborurile pentru moment.

Moscova a răspuns prin închiderea spațiului aerian pentri zborurile comerciale și de tranzit din țările UE, măsura fiind folosită pentru avioanele care au legături sau sunt înregistrate cu Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Cehia și România.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel