Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Un român care a traficat 20 de migranţi, condamnat la închisoare
WhatsApp
O instanță din oraşul Szolnok, situat în centrul Ungariei, l-a condamnat pe un român la trei ani şi zece luni de închisoare pentru încercarea de a trece un grup de 20 de migranţi sirieni, ascunşi în camionul său, peste frontiera ungaro-austriacă în ianuarie 2021, transmite MTI.
Peste 30 de persoane au fost surprinse de poliție când încercau să treacă ilegal frontiera

Cu toate acestea, sentinţa tribunaluli din Szolnok nu este definitivă.

De asemenea, instanţa a dispus ca românul, care are antecedente penale, să aibă interdicţie de intrare în Ungaria pentru o perioadă de cel puţin şapte ani şi opt luni.

Sentința vine după ce la 29 ianuarie 2021, poliţia vamală ungară l-a arestat pe bărbat la periferia oraşului Szolnok.

Românul, care conducea camionul, a încercat să scape, dar ulterior el a fost capturat şi plasat în arest. În audierile preliminare desfăşurate miercuri, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi şi-a revendicat dreptul la un proces judiciar, scrie Agerpres.

 

Români, acuzați de contrabandă cu animale protejate. Marfa de aproape 600.000 de euro urma să ajungă în Italia

 

De asemenea, recent, alți doi cetățeni români au fost acuzați de contrabandă cu animale protejate în Ungaria. Urmau să ajungă cu marfa, în valoare de aproape 600.000 de euro, în italia, la Napoli.

Bărbații români au încercat să introducă ilegal peste 4.000 de crabi prin Ungaria în Italia și au fost acuzați de scoaterea din circuitul natural a animalelor sălbatice, a declarat luni pentru MTI un purtător de cuvânt al Procuraturii județului Bács-Kiskun.

Aceștia transportau animale vii cu camionul lor și voiau să ducă încărcătura de midii și crabi la Napoli. Patrulele NAV au oprit vehiculul la o stație de măsurare a greutății pe osie pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét.

Cei 4.000 de crabi, în valoare de peste 213 milioane de forinți (aproximativ 595.000 de euro), au fost recuperate din cala de marfă.

Importul și transportul de astfel de animale vii este supus legii speciale în Ungaria și este necesar un permis din partea autorităților de conservare a naturii pentru a le importa și transporta în țară.

Ofițerii de patrulare au predat crustaceele personalului Direcției Parcului Național Kiskunság, care a eliberat animalele în apa râului din habitatul lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel