Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Șofer român de TIR, accident cumplit pe M5. Salvat în ultimul moment din cabina în flăcări: „Mi-a spus că a adormit la volan”
WhatsApp
Un șofer român de camion a fost implicat într-un grav accident de circulație pe M5, în Ungaria, după ce s-a răsturnat cu platforma pe care transporta patru autoturisme și a luat foc.
Ungaria. Șofer român de TIR, accident cumplit pe M5. Salvat în ultimul moment din cabina în flăcări: „Mi-a spus că a adormit la volan”

Șoferul român de TIR a rămas blocat în cabină, însă a fost salvat de 11 oameni din cadrul asociației caritabile RC Pannonhalma 2020, care mergeau în România cu ajutoare. 

Membrii asociației au distribuit un video pe rețelele de socializare în care arată locul unui accident, cu un camion întins pe o parte, cu un semn de circulație mare deasupra. Ajutoareleau încercat să îndoaie acest semn, astfel încât ușa mașinii prăbușite să se poată deschide puțin, iar șoferul român de camion să poată ieși. Totul s-a întâmplat în câteva clipe, flăcări au izbucnit de sub mașină și se auzea „Du-te, du-te!”. Din fericire, operațiunea de salvare a fost finalizată cu succes, iar șoferul român blocat în cabină a putut să iasă afară. Ajutoarele au sărit și ei de pe epavă și apoi s-au apropiat de flăcări cu un stingător cu pulbere. 

 

„Șoferul român era în stare de șoc”

 

„11 membri ai RC Pannonhalma 2020 au plecat spre Odorheiu Secuiesc, unde îl întâlneam pe Csaba Böjte, pentru a le duce donații. Conduceam pe autostrada M5 când am observat un accident între Kecskemét și Szeged: o remorcă de transport auto s-a răsturnat pe ea cu patru mașini. Am ajuns primii acolo și am știut că trebuie să acționăm!”, a spus Gergő Tálos, unul dintre salvatori.

Gergő Tálos a spus că au încercat multe, deoarece șoferul român era blocat în cabină și „timpul lucra împotriva noastră, ca să putem deschide ușa. Am urcat pe epavă, dar ne-au ajutat și oamenii de jos. Până la urmă, am reușit să suprimăm semnul atât de mult încât șoferul a putut să se strecoare afară”.

Șoferul nu vorbea maghiară, așa că Gergő a comunicat cu el în engleză și i-ar fi spus că a adormit la volan. „Era în stare de șoc, ceea ce nu este de mirare după un astfel de accident”.

„Suntem recunoscători că am putut să ajutăm și să salvăm viața unei persoane în ultimul moment. Nu era nicio îndoială că ne vom opri imediat, vom opri traficul și ne vom da seama de ceva. A trebuit să avem grijă de noi, desigur, dar binecuvântarea lui Dumnezeu a fost cu noi”, a conchis Gergő Tálos, care se află deja din nou în drum spre Csaba Böjte alături de colegii săi, membri ai RC Pannonhalma 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel