Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Român, în drum spre Londra, prins de polițiștii maghiari cu mașina burdușită de antibiotice
WhatsApp
Șoferul român care a fost depistat de inspectorii fiscali maghiari, în dimineața zilei de 6 ianuarie, pe autostrada  M5, cu mii de antibiotice, este acuzat de contrafacere de medicamente.
Ungaria. Român, în drum spre Londra, prins de polițiștii maghiari cu mașina burdușită de antibiotice

Românul intenționa să ducă, ilegal, mii de medicamente în Marea Britanie. În dimineața zilei de 6 ianuarie, românul a fost tras pe dreapta pe autostrada M5, în timp ce se îndrepta spre vest.

La percheziția automobilului românului, polițiștii au găsit 350 de cutii care conțineau 3.500 de tipuri diferite de antibiotice, scrie origo.hu.

Medicamentele din mașina erau ilegale în Ungaria. Erau atât de multe pastile, încât ar fi ajuns unui bolnav să se trateze timp de un an și jumătate. 

Potrivit anchetatorilor, românul a importat pastilele în cantități mari, fără a deține licență pentru această activitate. Procurorii  l-au acuzat pe român de trafic și fals de medicamente, care, de altfel, au fost confiscate. Cazul românului  va fi  judecat la Judecătoria Szeged. 

Un alt șofer român în vârstă de 43 de ani, care a ajutat opt persoane să treacă ilegal frontiera ungară, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

Ungaria. Microbuz suspect, verificat de polițiștii maghiari. Șoferul român a fost pus sub acuzare

 

În data de 10 martie 2022, polițiștii din județul Pest au depistat un microbuz românesc, care era parcat în zona de odihnă a autostrăzii M5 din Inárcs. Deoarece li s-a părut suspect, polițiștii au decis să verifice mijlocul de transport.

În timpul percheziției microbuzului, polițiștii maghiari au găsit opt persoane, care au pretins că sunt cetățeni sirieni și nu au putut dovedi legalitatea șederii lor în Ungaria. Toți migranții au fost reținuți și duși a secția de poliție a  județului Pest, împreună cu șoferul român.

După audierea acestora, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Pest, sub suspiciunea de trafic de persoane.

Infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani în cazul standard și de la cinci la cincisprezece ani în cazul calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel