Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria îl laudă pe Matteo Salvini: "Fără poziția lui, sute de mii de migranți ar fi intrat în plus în Europa"
WhatsApp
Ungaria îl laudă pe Matteo Salvini pentru poziția anti imigrație adoptată și care, spune ministrul Szijjarrto, a "salvat" Europa. 

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, va avea astăzi, la Roma, convorbiri cu vicepremierul italian Matteo Salvini. Într-o postare pe pagina sa oficială de socializare, Péter Szijjártó a subliniat că Matteo Salvini şi-a câştigat pe bună dreptate faima în Europa, deoarece a fost primul om de stat vest-european care a spus clar că migranţii ilegali reprezintă un risc de securitate pentru Europa.

Potrivit ministrului ungar de externe, îi datorăm foarte mult, "fără poziţia sa fermă, zeci sau sute de mii de migranţi ilegali ar fi ajuns în Europa. Provocarea reprezentată de migraţie nu a dispărut, este suficient să ne uităm la coasta italiană sau la frontiera sudică a Ungariei."

Referitor la întâlnire, oficialul ungar a spus că vor fi abordate, pe lângă migraţie, problemele de infrastructură, în special investiţiile ungare care urmează să fie realizate în portul Trieste.

Guvernul italian de dreapta condus de Georgia Meloni a decis să pună capăt practicii de a primi migranţii recuperaţi pe Mediterana de nave ale diferitelor ONG-uri, pe care le acuză că alimentează valul migrator dinspre Africa. Potrivit noului guvern de la Roma, ţărilor de pavilion ale acestor nave le revine responsabilitatea primirii migranţilor, în cazul navei Ocean Viking aceasta fiind Norvegia.

Franța critică politica anti imigranți a Italiei

 

Franţa a cerut Uniunii Europene ''să se pronunţe foarte rapid'' asupra acţiunilor de urmat în urma refuzului Italiei de primi un grup de 230 de migranţi pe care ONG-ul ce operează nava Ocean Viking i-a debarcat într-un port francez după refuzul guvernului italian de a permite acostarea navei, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Declaraţia îi aparţine purtătorului de cuvânt al guvernului francez, Olivier Véran, care a criticat ''o decizie unilaterală, inacceptabilă (...) ineficientă şi injustă din partea actualului guvern italian, ceea ce impune răspunsuri europene''.

La rândul ei, şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a ameninţat Italia cu ''consecinţe dacă mai persistă cu această atitudine'' de a refuza debarcarea migranţilor aduşi la ţărm de navele ONG-urilor.

Guvernul de la Paris a anunţat deja ca represalii contra Italiei anularea preluării a 3.500 de migranţi care urmau să fie transferaţi din Italia către Franţa în baza mecanismului european voluntar de redistribuire a refugiaţilor între statele membre.

''La bordul acestor nave nu sunt naufragiaţi, ci migranţi'', a declarat Georgia Meloni, după ce ministrul francez de interne Gérald Darmanin afirmase că, în virtutea dreptului internaţional, ''când o navă cere să acosteze cu naufragiaţi la bord, portul cel mai sigur, cel mai apropiat este cel care trebuie să o primească, în cazul de faţă Italia''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel