Mutarea în străinătate ar putea crește venitul mediu al lucrătorului cu până la 21.000 de dolari, Elveția, Statele Unite și Hong Kong-ul fiind statele unde străinii primesc cele mai mari venituri, comparativ cu cele din statele de origine, scrie Bloomberg, citat de incont.ro.
În Elveția, faimoasă pentru munții înalți, dar și pentru prețurile mari, creșterea veniturilor anuale a fost de 61.000 dolari, anul tecut.
Iar salariile expaților au fost, în medie, de 203.000 de dolari pe an, de două ori mai mare față de nivelul global. Potrivit raportului "Expat Explorer", realizat de HSBC, Singapore este țara cea mai bună pentru a trăi și a lucra, pentru al patrulea an consecutiv, înaintea Noii Zeelande, Germaniei și Canadei.
Deși în Elveția se câștigă salarii foarte mari, Țara Cantoanelor s-a clasat abia pe locul al optulea în clasament, din cauza costul ridicat cu creșterea copiilor și a dificultății de a-și face prieteni, au spus expații intervievați.
"Singapore îmbină tot ce-ar putea dori un expat, într-unul din cele mai mici teritorii ale lumii", spune John Goddard, șeful HSBC Expat.
Suedia, una dintre țările cele mai prietenoase în ceea ce privește egalitatea de gen, a obținut o notă maximă pentru familie, în timp ce Noua Zeelandă, Germania și Taiwan sunt pe primele locuri în ceea ce privește experiența pe care stăinii o capătă lucrând aici.
Astfel, Top 10 al țărilor în care străinii trăiesc și câștigă cel mai bine este următorul: Singapore, Noua Zeelandă, Germania, Canada, Bahrain, Australia, Suedia, Elveția, Taiwan și Emiratele Arabe Unite.
În ciuda avantajelor culturale, financiare și profesionale ale deplasării în străinătate, sondajul efectuat de 22.318 de persoane relevă faptul că femeile au anumite piedici atunci când se angajează în străinătate. Deși veniturile le cresc cu aproximativ 27 de procente, depășind creșterea realizată de bărbați, raportul arată că doar un sfert se mută pentru a avansa în carieră, comparativ cu aproape jumătate în cazul bărbaților.
De asemenea, doar jumătate dintre femeile care muncesc într-o altă țară sunt angajate cu normă întreagă, iar nivelul de educație este relative scăzut. Salariul mediu anual al femeilor era, totodată, mai mic cu 42.000 de dolari decât cel al bărbaților.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News