Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Unde plănuiesc românii să călătorească în această vară. Soluţii pentru turism în sezonul estival
WhatsApp
Planificarea unei vacanţe devine o misiune tot mai grea, în condițiile în care regulile de călătorie se schimbă des din cauza pandemiei. Mulţi români preferă să îşi petreacă zilele de concediu în ţară, pentru a nu trece prin foarte multe formalităţi. Pe de altă parte, agențiile de turism cer schimbarea criteriilor pentru așa numita listă galbenă, unde sunt țările din care, la întoarcere, românii trebuie să stea în carantină, dacă nu sunt vaccinați.
Unde plănuiesc românii să călătorească în această vară. Soluţii pentru turism în sezonul estival

Cei mai mulţi români se gândesc la relaxare, tot în țară.

-Doar Dunăre și puțin la mare.
-În România, nu plecați în străinătate?
-Am vrea și în Grecia, dar în septembrie. Așteptăm și vedem. Dacă se poate, mergem.

-După un an, doi fără concediu, aș vrea să plec la munte. În România.
-De ce nu în străinătate?
-Deoarce mi se pare destul de complicat, ba cu testări care sunt destul de scumpe. Vaccinat sunt, dar nu știu ce se folosește acum, un așa-zis pasaport.

-Așteptăm să vină fiica, sunt legată de ea și în dependență de când se întoarce.

-În ce țară ați călători?
-În Grecia. Condiții, prețuri, curățenie.

 

„Cel mai simplu lucru ar fi să existe un certificat digital”

 

70% dintre angajaţii hotelurilor şi restaurantelor preconizează să fie vaccinaţi până în luna iunie. Nu se știe însă cum se va verifica dacă au fost imunizați sau nu clienții.

„Cel mai simplu lucru ar fi să existe, ca în Europa, scanarea unei aplicații digitale, a unui certificat digital care să certifice imunizarea sau testarea turistului. Și premierul a spus că, pe măsură ce vaccinarea crește, se va renunța la mască, e normal ca pe plajă să se renunțe la mască, pe plajă și mai ales în apă. În general, hotelierii au investit destul de mult în protocoale sanitare și le vor respecta și în această vară, cu siguranță”, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hoteliere, la Digi 24.

Cei care se întorc din Bulgaria, Grecia sau Turcia trebuie să stea în carantină, dacă nu sunt vaccinaţi. Asociaţia Agenţiilor de Turism a trimis o scrisoare prim-ministrului, în care i-au cerut aplicarea unei modalităţi noi de analiză epidemiologică.

 

Alin Burcea: „Să se organizeze testarea la aeroport”

 

„Propunerea pe care am înaintat-o este să stabilim un indice fix de raportare, în Portugalia acel indice este 500. Este vorba de numărul de cazuri pozitive raportat la populație”, susține Dumitru Luca - preşedinte ANAT, conform sursei citate.

„Ne aliniem și noi la țările europene care nu au această listă galbenă. Indicele nostru epidemiologic se calculează altfel, este 128, adica foarte puțin. Țările europene nu merg la o analiză sau la o raportare în funcție de ele, ci în funcție de acest indice. Pentru cei care vin din țări cu un indice mai mare, să se organizeze testarea la aeroport”, spune Alin Burcea - vicepreşedinte ANAT.

În vacanţa de Paşte, hotelurile au fost ocupate la 50 la sută.din capacitate. Românii care au mers în străinătate au preferat destianții din Egipt, precum Hughada, Sharm el Sheikh sau Marsa Alam.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel