Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un viitor mire a încercat să jefuiască un magazin după ce a pierdut toți banii de nuntă în criptomonede
WhatsApp
Un b[rbat ]n vrst[ de 25 de ani, viitor mire, înarmat a încercat să jefuiască un magazin de cartier după ce a pierdut banii de nuntă în urma unei escrocherii cu criptomonede.
Un viitor mire a încercat să jefuiască un magazin după ce a pierdut toți banii de nuntă în criptomonede

Louis Crosby și-a convertit "naiv" economiile într-o investiție în numerar digital, dar a fost victima unei escrocherii online și a pierdut totul.

Conform Daily Mail, la o oră după ce a aflat că toți banii lui s-au dus, tânărul de 25 de ani a intrat într-un magazin Premier, înarmat cu un pistol și a ordonat casierei să îi dea banii, pentru că are o armă.

Cu toate acestea, proprietarul magazinului și lucrătorul din spatele casei de marcat au ripostat, i-au smuls arma din mână și l-au ținut acolo până la sosirea poliției.

 

Viitorul mire nu a mai avut antecedente cu poliția

 

Crosby, care nu a mai avut probleme până acum cu legea, a primit o pedeapsă cu suspendare după ce un judecător a declarat că 'dezastrul' cu criptomonede l-a aruncat într-o 'criză' psihică.

Instanța a auzit despre Crosby că își acoperise fața cu o eșarfă și își pusese ochelari de soare înainte de a intra în magazinul de pe St. Luke's Road din Sunderland, în jurul orei 22.50, pentru a nu fi recunoscut.

Procurorul Neil Pallister a declarat în fața instanței: „Acuzatul s-a apropiat de tejghea, iar reclamantul a văzut un pistol îndreptat spre el, prin golul din partea de jos a ecranului casei de marcat. Bărbatul a spus 'dă-mi banii, am o armă'.”

În loc să se retragă, curajosul lucrător al magazinului a mers spre atacatorul înarmat, în ciuda faptului că arma era încă îndreptată spre el. Iar când proprietarul magazinului a auzit agitația, a apăsat alarma de panică și apoi a intervenit pentru a ajuta.

Pallister a spus că proprietarul magazinului a luat un mâner de mătură rupt pentru a-l folosi în autoapărare, deoarece "se temea pentru viața sa".

Lucrătorul magazinului a apucat apoi de armă și a îndreptat-o în direcția opusă lui reușind să o scoată din mâna lui Crosby.

Pallister a adăugat: "Acuzatul a încercat să scape, însă au reușit să îl rețină până la sosirea poliției".

Când Crosby a fost arestat, acesta a susținut că 'a fost o glumă'.

 

Bărbatul a recunoscut tentativa de jaf în fața judecătorului

 

Bărbatul din Portobello Road, Sunderland, care nu a mai avut probleme până acum cu poliția, a recunoscut tentativa de jaf și deținerea unei arme de foc în momentul comiterii unei infracțiuni.

Arma era un pistol cu aer comprimat cu un cartuș cu gaz autonom, dar nu era încărcată în acel moment. Crosby este un student care urma să se căsătorească cu o cetățeancă din Singapore, pe care a cunoscut-o pe internet.

Nicholas Lane, apărătorul, a declarat că Crosby sponsorizează un copil din Mali și face muncă de caritate cu comunitatea islamică de la Universitatea Sunderland după ce s-a convertit la credință și că este "destul de remarcabil" că a comis infracțiunea.

El a adăugat: "Explicația pentru care a ajuns să comită infracțiunea în acest mod este că și-a investit oarecum naiv economiile de care avea nevoie pentru zestrea de nuntă și pentru chirie, în criptomonede. Și el însuși a fost înșelat, fiind victima unei infracțiuni. În mod clar, într-un moment în care nu gândea limpede, a luat un pistol cu aer comprimat, pe care îl cumpărase de pe internet, și a comis această infracțiune'.

 

Viitoarea soție este încă împreună cu bărbatul care a pierdut toți banii de nuntă

 

Instanța a auzit că Crosby a rămas logodit, deși prima nuntă a fost anulată din cauza Covid-ului, iar cea de-a doua nuntă a fost anulată din cauza infracțiunii.

Judecătoarea Julie Clemitson a declarat că a citit mărturii despre caracterul de obicei pozitiv și generozitatea lui Crosby și a spus că a acceptat că 'rușinea și remușcările' lui Crosby sunt autentice.

Judecătorul a declarat că un medic care l-a evaluat pe Crosby, care are un istoric de probleme de sănătate mintală, a apreciat că infracțiunea a fost un 'act impulsiv ca răspuns la pierderea tuturor economiilor'.

 

Judecătorul a declarat că tânărul se afla într-o stare de „tulburare mentală”

 

Judecătorul Clemitson a adăugat: „Este evident că, într-o perioadă extrem de scurtă de timp, într-o oră, ați luat decizia de a comite această infracțiune. Trebuie să fi fost într-o stare de criză pentru a acționa într-o manieră atât de disperată, cu gânduri care au oscilat de la a-și lua viața la comiterea unei infracțiuni financiare pentru a ieși din situație”.

Judecătorul Clemitson a declarat că Crosby trebuie să se fi aflat într-o stare de 'tulburare mentală' în momentul comiterii infracțiunii, care a fost declanșată de faptul că a fost victima unei infracțiuni și a pierdut banii pe care a muncit din greu pentru a-i economisi în timp ce era student și lucra în ture de noapte.

Crosby a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare timp de doi ani, cu cerințe de reabilitare și cu o interdicție de a părăsi localitatea timp de 12 luni între orele 19:00 și 7:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel