Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr român și-a înjunghiat fosta profesoară de matematică. Bărbatul va sta 11 ani după gratii
WhatsApp
Alexandru N., tânărul care şi-a atacat cu un cuţit fosta profesoară de matematică din Prahova a fost condamnat la 11 ani şi două luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru tentativă de omor.  

După nu mai puţin de şapte amânări, Tribunalul Prahova s-a pronunţat, vineri 21 ianuarie, pe fondul cauzei. Sentinţa nu este definitivă. Alexandru N. se află, de la data săvârşirii faptei, în arest preventiv. Judecata pe fondul cauzei s-a finalizat în data de 13 octombrie 2021, dar de atunci, instanţa a avut nu mai puţin de şapte termene, în care a anunţat de fiecare dată că amână pronunţarea. La termenul din 13 ianuarie, al şaptelea, instanţa a amânat din nou finalizarea dosarului pentru data de 21 ianuarie 202.

Alexandru N. (de 25 de ani) a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în data de 20 iunie 2019, fiind acuzat de tentativă de omor, scrie adevarul.ro.

Tânărul, fost elev al liceului „Spiru Haret” din Ploieşti, şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică în abdomen, iar agresiunea s-a petrecut pe holul şcolii, în faţa cancelariei. După ce şi-a înjunghiat profesoara, atacatorul a fost prins de un echipaj de jandarmi, alertat de paznicul liceului. Asupra sa au fost găsite mai multe arme albe, topoare, ciocane, dar şi o sticlă cu alcool.

Tânărul a fost arestat preventiv în data de 30 ianuarie 2019 şi de atunci se află în spatele gratiilor.  În anul 2017, atacatorul  a mai fost judecat pentru ameninţare şi port ilegal de armă albă. El a fost condamnat în iunie 2017 la opt luni de închisoare cu suspendare.

Pedeapsa a fost atât de mică, deoarece, în timpul procesului, Adrian Robert S., colegul de şcoală ameninţat cu cuţitul, şi-a retras plângerea. Aşadar, în faţa judecătorilor, atacatorul a rămas doar cu un cap de acuzare, respectiv portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, pentru care pedeapsa nu este mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel