Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr din Italia găsește banii uitați de un bătrân la bancomat și îi restituie. „Erau banii de cumpărături”
WhatsApp
Un tânăr din Italia a găsit și returnat banii uitați de un bătrân de 89 de ani la bancomat, oferind un exemplu emoționant de bunătate. Bătrânul, care își lăsase banii în slotul aparatului, a fost extrem de recunoscător când a aflat că banii, esențiali pentru cumpărăturile sale, au fost recuperați și restituiți.
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 89 de ani din Italia a uitat să își ia banii de la bancomat după o retragere, însă norocul său a venit sub forma unui tânăr. Băiatul a găsit bancnotele abandonate în fața bancomatului și le-a predat imediat poliției. 

Incidentul a avut loc la un bancomat situat pe Corso Italia în Trieste. Bătrânul a efectuat retragerea sumei dorite și, după ce și-a retras cardul, a plecat fără să observe că banii rămăseseră în slotul bancomatului. La scurt timp după plecarea sa, un tânăr care a utilizat același bancomat a observat bancnotele nesupravegheate. Conștient de importanța situației, tânărul a început să caute în jur pentru a vedea dacă proprietarul era încă acolo. Realizând că nu era nimeni în apropiere, a decis să contacteze imediat serviciul de urgență.

Tânărul a sunat la 112, iar carabinierii au intervenit prompt, recuperând banii și demarând o investigație pentru a găsi proprietarul. Forțele de ordine au reușit să localizeze bătrânul, care se afla acasă împreună cu fiica sa. Când a fost contactat de poliție și i s-a explicat că banii i-au fost recuperați, bătrânul a fost extrem de emoționat. A mărturisit că era profund îngrijorat că acești bani, esențiali pentru cheltuielile sale zilnice, nu vor mai fi recuperați. „Erau banii pentru cumpărături”, le-a spus în lacrimi bătrânul polițiștilor. 

Un incident asemănător a avut loc anul, când unui român pensionar stabilit în Italia i-au fost înapoiați banii uitați într-un bancomat. 

Greta Landolfi, o profesoară de educație fizică în vârstă de 26 de ani, din Torino, a trăit un moment memorabil în timp ce se pregătea să retragă bani de la un bancomat local. În loc să găsească suma pe care o aștepta, a dat peste suma considerabilă, pe care cineva o uitase în fanta unde sunt eliberați banii. Însă femeia a ales să nu păstreze banii, ci să-i predea autorităților.

„Am făcut ceea ce am mai făcut de o mie de ori: m-am pus în locul acelui domn, ar fi putut fi bunicul meu. Sper ca gestul meu să servească pentru a le aminti și altora că a-i ajuta pe alții este cel mai frumos lucru care există.”, a declarat femeia pentru presa italiană. 

Pensia de 600 de euro aparținea unui bărbat de naționalitate română, în vârstă de 67 de ani, care, din neatenție, a părăsit bancomatul înainte de a-și lua banii. 

"Mi-am dat seama că m-am încurcat abia când am ajuns acasă", a recunoscut bărbatul în fața ofițerilor.

Gestul altruist al Gretei nu a trecut neobservat. Polițiștii au reușit să identifice pensionarul și să îi returneze suma uitată, iar acesta, profund emoționat, a lăsat un premiu de 50 de euro pentru femeia care i-a înapoiat banii.

Cu toate că Landolfi a primit suma ca recompensă, ea a hotărât să doneze banii pentru scopuri caritabile.  „I-am mulțumit, dar nu vreau să-i păstrez: în zilele următoare mă voi întoarce la secția de poliție pentru ca ei să îmi indice o asociație căreia să îi pot dona în scop caritabil. Mai degrabă aș vrea să mă întâlnesc cu domnul pentru a-l saluta: nu ne-am văzut niciodată la față, nici măcar nu-i știu numele”, mai spune femeia.

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel