Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spaniol revoltat de întrebările examenului care atestă cetățenia spaniolă. ”Testele sunt mai grele pentru români” /VIDEO
WhatsApp
Un videoclip postat pe TikTok de un bărbat din Spania a stârnit un val de interes și dezbatere în rândul comunității de străini care aspiră să obțină cetățenia spaniolă.
Foto: Capturi de ecran/ Sursă foto: Tiktok @mpuchito

Un videoclip postat pe TikTok de un cetățean spaniol a devenit viral, atrăgând atenția asupra testului de cunoștințe constituționale și socioculturale din Spania (CCSE), o cerință esențială pentru obținerea naționalității spaniole.

În timp pregătea pentru examenul de cetățenie germană, tânărul spaniol a intrat din greșeală pe testul destinat celor care își doresc cetățenie spaniolă și a realizat că întrebările sunt surprinzător de dificile.

Tânărul spaniol spune că ar pica testul 

 

În videoclipul său, spaniolul arată câteva întrebări din cursul de cultură spaniolă, exprimându-și surprinderea și îngrijorarea față de nivelul lor de complexitate. În timp ce trece prin întrebări precum "Unde are loc învestirea Președintelui Guvernului?" și "Ce lege dictează Guvernul în cazuri de urgență deosebită?", tânărul se declară incapabil să răspundă corect la unele dintre ele și spune că ar pica testul. 

„Uite, este prima dată când aud de Institutul Etxepare”, spune tânărul despre această organizație însărcinată cu diseminarea culturii basce. 

Revoltat, el se întreabă de ce un străin din America de Sud, Africa sau Orientul Mijlociu ar trebui să cunoască astfel de detalii despre legislația spaniolă. În timp ce recunoaște că nu înțelege complet semnificația acestor întrebări pentru un candidat la cetățenie, el subliniază confuzia și frustrarea sa față de cerințele aparent arbitrare ale examenului.

Videoclipul său a stârnit un val de reacții pe platformele de socializare, evidențiind dificultățile pe care le întâmpină mulți străini care aspiră să devină cetățeni spanioli.

Reacții. ”Realitatea este discriminatorie” "Ar trebui să știi că realitatea este diferită și discriminatorie. Autoritățile ar trebui să explice de ce sunt testele sunt diferite și sunt mult mai simple pentru africani decât pentru români", scrie cineva. 

”E de necrezut, milioane de spanioli nici măcar nu știu sau nu au citit vreodată Constituția, cu atât mai puțin cea a comunității lor autonome.", exclamă o persoană. 

”Învestirea are loc în Camera Deputaților.”, clarifică un utilizator. 

"Socialiștii cer imigranților întrebări despre Constituție pentru a le cere ulterior să-i voteze.", comentează cineva. 

VIDEO 

@mpuchito La aplicación se llama Test CCSE del instituto cervantes. #parati #fyp #humor ♬ sonido original - Mikelito


-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel