Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român, arestat pe loc. A transportat 21 de persoane într-un microbuz cu doar șase locuri. Oamenii erau întinși pe podea
WhatsApp
Situație fără precedent pe autostrada M7. Un șofer român a fost reținut pe loc, după ce a fost prins când transporta ilegal mai multe persoane care doreau să ajungă la muncă în Italia.
Un șofer român, arestat pe loc. Transporta persoane ilegal

Inspectorii vamali au rămas uimiți să vadă 21 de persoane, inclusiv copii, pe podea, într-un microbuz cu numai șase locuri. În mod normal, mijlocul de transport era destinat pentru export marfă, transmite maszol.ro.

Astfel, șoferul a pus viața oamenilor în pericol și i s-a întocmit dosar penal pentru transport de persoane în mod nelegal. Din primele informații, românii doreau să ajungă în Italia, pentru a lucra, precizează sursa citată.

Conducătorul microbuzului a fost surprins pe autostrada maghiară M7. Pentru faptele sale, șoferul român riscă închisoare până la 3 ani sau amendă penală.

Un șofer român, arestat când transporta ilegal mai multe persoane. Oamenii erau întinși pe podea

 

Anchetatorii cred că șoferul a recurs la această metodă, deoarece oamenii vor să scape de restricțiile de călătorie impuse de pandemie. Spre exemplu, pentru a putea călători în Italia este nevoie de prezentarea certificatului Covid. Prin urmare, le-a fost ușor să se „ascundă” într-un microbuz care, în mod normal, ar fi trebuit să transporte marfă.

Pe lângul riscul la care s-au expus, oamenii nu au luat în calcul faptul că nu pot pleca în străinătate la muncă fără o informare riguroasă.

Spre exemplu, autoritățile române au precizat, de-a lungul timpului, că românii se expun singuri la abuzurile în muncă, deaorece acecptă să lucreze fără contract de muncă sau nu se informează în legătură cu locul în care urmează să ajungă.

Recent, a fost destructurată o rețea specializată în înșelăciuni de plasare a forței de muncă. Oamenii erau atrași în mediul online, cu anunțuri de joburi în Spania, percepeau diverse taxe, apoi erau lăsați de izbeliște.

Din acest grup infracțional, făceau parte mai mulți escroci români care acționau pe raza orașului Madrid. Poliția spaniolă  a arestat 21 de membri, dintre care 16 români, ai unei organizații care folosea datele personale ale victimelor pentru escrocherii cu chirii, prin care și-au însușit 1,62 milioane de euro în 1.600 de cazuri semnalate. Identitatea victimelor era furată când oamenii credeau că aplică pentru un loc de muncă.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel