Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român a dejucat escrocheria unor falși polițiști, în Olanda: Indivizii l-au scos din vehicul și l-au amenințat cu arma
WhatsApp
Șoferul român al unei ambulanțe a dejucat o escrocherie în Olanda. El a fost oprit de falși polițiști în Sint Hubert, provincia Brabant de Nord, și a fost obligat de „oamenii legii” să-și predea banii, însă conaționalul nu a vrut și a spus că o va face la o secție de poliție. În acel moment, falșii polițiști l-au scos din autovehicul și l-au amenințat cu o armă. 

Mai multe persoane care doreau să cumpere o mașină la mâna a doua în estul Brabantului de Nord din Olanda sau tocmai ce au vândut una au fost furate de banii lor de către autorii care se dădeau drept ofițeri de poliție. Este probabil un grup de făptași care a făcut mai multe victime în Țările de Jos. Poliția cere cetățenilor să se uite atent la imaginile surprinse de camerele de supraveghere întrucât, la mijlocul lunii martie, agenți falși au comis o serie de jafuri în Veghel și Sint Hubert.

O asemănare importantă între incidente este mașina pe care au condus-o autorii. Este vorba de un BMW alb break, care la acea vreme avea numere de înmatriculare cu combinația H-614-ZF. Plăcile respective au fost furate pe 13 martie în Drachten, Friesland.

BMW-ul are trapă și geamuri colorate în spate. A existat și un autocolant verde de mediu care este obligatoriu în Germania. S-ar putea ca mașina albă să fi fost condusă și în Germania.

Presa olandeză, mesaj revoltător despre români: „Mai întâi trebuie să ne fure portofelele ca să plătească amenzile“

 

Indivizii vizează mașini cu numere străine


Făptașii vizează victime străine, mai ales dealeri de mașini. Așa a fost și luni, 13 martie, la Uden, când copilotul BMW-ului a îndemnat o mașină cu plăcuță germană să oprească. Apoi, ocupanții au fost întrebați dacă aveau droguri sau bani în numerar.
Suspecții, posibil pentru că au considerat prada prea mică, nu au luat nimic.

Două zile mai târziu, miercuri, 15 martie, polițiști falși au dat lovitura de cinci ori. În Veghel, un individ și-a arătat așa-zisa carte de identitate de poliție ocupanților kazahi ai unei mașini închiriate. I-a escrocat apoi de aproape 35.000 de euro și a fugit cu complicele lui în BMW-ul alb.

Cu o zi mai devreme, mașina autorilor a fost filmată la locul acestui jaf. Este posibil ca bărbații să fi explorat zona și/sau să fi căutat victime în acel moment. Dacă știți mai multe despre bărbații care conduc mașina albă, Poliția vă îndeamnă să o contactați.

Șoferi români de TIR, exploatați în Olanda: „Sunt abuzuri uriașe și nu se ia nicio măsură!”

 

Șofer român, amenințat cu arma


Mai târziu, pe 15 martie, lucrurile au devenit violente cu un jaf în Sint Hubert. Șoferul român al unei ambulanțe oprite de polițiști falși nu avea deplină încredere în situație. El a vrut să-și predea banii doar dacă ar fi la o secție de poliție. Românul a fost apoi târât din autovehicul și amenințat cu o armă de foc. Făptașii i-au scos apoi violent din buzunarele jachetei circa 16.000 de euro, după care cei doi au sărit în BMW și au plecat cu viteză mare.

În timpul anchetei, polițiștii au dat peste imagini cu BMW-ul alb de marți, 14 martie. Doi bărbați erau cu acea mașină la o benzinărie din Zaltbommel. Nu există imagini clare cu copilotul. După alimentare, șoferul era vizibil când a plecat să plătească. Încă nu se știe dacă acest bărbat are vreo legătură cu unul sau mai multe jafuri. Polițiștii ar dori să vorbească cu el, pentru că poate avea ceva de spus despre incidentele în care a fost implicat BMW-ul alb.

 

---------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel