Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer din Germania a ignorat semaforul roșu și a cauzat un accident grav. Bărbatul susține că a acționat la ordinele „Atotputernicului”
WhatsApp
Un tânăr din Germania a provocat un accident grav în orașul Darmstadt, după ce a trecut pe roșu și a lovit o Skoda. Reținut la fața locului, acesta a declarat că a acționat la ordinul „Atotputernicului”.
Foto: Mașinile celor două persoane implicate în accident / Sursă : Jürgen Mahnke/BILD Photo Service

Un tânăr de 24 de ani, aflat la volanul unui BMW, a provocat luni un grav accident de circulație în Darmstadt, în cartierul Arheilgen. Incidentul a avut loc pe Frankfurter Landstrasse, într-o zonă cu limită de viteză de 40 km/h, când șoferul a ignorat semaforul roșu și a intrat cu viteză pe trotuar, punând în pericol trecătorii, care au reușit să se ferească în ultima clipă. Mașina a lovit în plin un autoturism Skoda alb, aflat în trecerea unei intersecții, impactul rezultând într-o coliziune violentă.

În urma accidentului, șoferul mașinii Skoda, un bărbat de 29 de ani, a suferit răni grave, inclusiv traumatisme la cap. Acesta a fost scos din epava mașinii de echipele de pompieri sosite la fața locului și a fost transportat de urgență la spital, unde starea sa a fost stabilizată. În schimb, mașina sa, puternic avariată, a rămas imobilizată în fața unui magazin gol din apropierea intersecției.

Autoritățile încearcă să determine dacă acțiunea tânărului are o motivație religioasă sau dacă aceasta a fost influențată de o stare psihologică precară

 

Poliția din Darmstadt a fost alertată la ora 11:57, după ce mai mulți martori au raportat că BMW-ul circula cu o viteză mult peste limita permisă și a trecut pe roșu, înainte de a se izbi de Skoda. Șoferul BMW-ului, care se pare că ar fi un german cu rădăcini afgane, a fost imediat reținut de poliție. În timpul arestării, acesta a afirmat că a acționat la ordinul „Atotputernicului”, ceea ce a determinat autoritățile să demareze o anchetă pentru a explora posibile motivații politice sau religioase, scrie Welt

Biroul de Poliție Penală de Stat din Hesse (LKA) și Parchetul din Darmstadt au colaborat pentru a investiga contextul în care s-a produs accidentul. Cu toate acestea, până în prezent, anchetatorii nu au găsit dovezi care să susțină ipoteza unui motiv politic sau religios. În schimb, autoritățile examinează acum posibilitatea ca șoferul să fi acționat sub influența unei stări psihologice alterate, având în vedere comportamentul său de la fața locului.

În cursul zilei de luni, apartamentul tânărului de 24 de ani a fost percheziționat de poliție, fiind ridicate telefoane mobile, suporturi de stocare și documente care sunt în prezent analizate. Deși investigațiile continuă, până acum nu au fost descoperite dovezi care să confirme o legătură între faptele comise și un posibil motiv islamist. Totodată, polițiștii au efectuat un test de alcoolemie care nu a indicat prezența alcoolului în sângele șoferului, însă rezultatele complete ale analizelor de sânge sunt încă așteptate.

Tribunalul districtual din Darmstadt a decis marți să-l plaseze pe șofer în arest preventiv, în baza acuzațiilor că acesta ar fi acceptat posibilitatea ca persoane nevinovate să fie rănite sau chiar ucise în timpul cursei sale. Între timp, poliția continuă să caute martori care ar putea oferi informații suplimentare despre traseul parcurs de BMW înainte de accident și despre modul în care s-a desfășurat incidentul. Oricine are informații este rugat să contacteze autoritățile la numărul de telefon 0800 / 1108801 sau la orice secție de poliție din zonă. 

În ceea ce privește victima, tânărul este internat în spital cu răni grave, însă starea sa este, potrivit autorităților, stabilă. Ancheta rămâne deschisă, iar poliția și procuratura din Darmstadt continuă să analizeze toate circumstanțele pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul și ce l-a determinat pe șoferul BMW să acționeze în acest fel.

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel