Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer de autobuz din Spania a devenit eroul unei pasagere abordate de un individ dubios. A blocat ușile și a sunat imediat la 112
WhatsApp
Un șofer de autobuz din Spania a salvat o pasageră hărțuită sexual de către un individ dubios. 
Foto: ILUSTRATIV/ Sursa : freepik.com

Un șofer de autobuz din Burlada, Navarra, a devenit erou după ce a intervenit rapid într-o presupusă agresiune sexuală asupra unei pasagere. Conform presei locale, incidentul a avut loc luni, în jurul orei 12:15, când șoferul a auzit strigătul unei pasagere și a reacționat prompt, oprind autobuzul și blocând ușile pentru a asigura reținerea agresorului până la sosirea poliției. 

Poliția Provincială din Navarra a confirmat că au intervenit rapid la apelul șoferului și au reușit să-l aresteze pe presupusul agresor grație cooperării eficiente dintre șofer și forțele de ordine. Între timp, poliția municipală continuă investigațiile în legătură cu alte incidente similare, inclusiv o altă plângere de agresiune sexuală în capitala Navarrei.

Citește și: Un italian a devenit eroul unei mirese care și-a pierdut verigheta. ”Părinții și bunicii m-au învățat să fiu cinstit și onest în viață”

Consiliul Local a emis un comunicat în urma ședinței Colegiului Protecției Civile, în care a confirmat faptul că au fost înregistrate cinci plângeri de agresiune sexuală la Poliția Municipală și la Poliția Forală. Aceste evenimente au condus deja la șase arestări în Navarra.

Majoritatea femeilor din UE trăiesc cu teama constantă de hărțuire

 

Un raport publicat în 2021 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) arată că majoritatea femeilor trăiesc cu teama constantă de hărțuire și agresiune fizică sau sexuală. Această frică le determină să evite anumite străzi sau locuri mai puțin circulate și să se teamă să rămână singure în prezența persoanelor necunoscute.

Conform studiului, opt din 10 tinere cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani evită activ aceste situații, o proporție semnificativ mai mare față de bărbații din aceeași grupă de vârstă, dintre care 59% adoptă aceeași precauție. Chiar și femeile peste 30 de ani sunt precaute într-o măsură considerabilă, între 65% și 74% evitând situațiile în care nu se simt în siguranță. Aceste date subliniază o realitate alarmantă: femeile trăiesc o frică constantă într-o măsură mult mai mare decât bărbații în ceea ce privește agresiunea și hărțuirea.

Raportul, bazat pe răspunsurile colectate din diverse grupuri sociale din UE, Regatul Unit și Macedonia de Nord, confirmă că aceste temeri sunt justificate. Femeile care au trecut prin experiențe traumatizante sunt de două ori mai predispuse să evite situațiile de risc decât cele care nu au fost victime ale agresiunii sau hărțuirii. De asemenea, studiul evidențiază că tinerii sunt mai frecvent victime ale violenței fizice, aproximativ un sfert dintre participanți raportând astfel de experiențe.

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel