Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un septuagenar rus, prins la frontieră. Bărbatul a declarat că vrea să ajungă în Austria sau Germania și să ceară azil
WhatsApp
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest a Republicii Moldova au înregistrat, noaptea trecută, o tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România.
Un septuagenar rus, prins la frontieră. Bărbatul a declarat că vrea să ajungă în Austria sau Germania și să ceară azil

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a fost alertată de prezența unui străin în zona de responsabilitate. Acesta se îndrepta spre satul Cotul Morii Vechi, raionul Hâncești.

Luat la întrebări de polițiștii de frontieră încotro se îndreaptă, bărbatul a devenit confuz și nu  a reușit să le spună oamenilor legii destinația sa. Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul este cetățean al Rusiei și a intrat în Republica Moldova acum două zile prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

La audieri, bărbatul de 70 de ani a declarat că își dorea să ajungă în Austria sau Germania pentru a solicita azil. Acesta a ajuns în zona de frontieră cu o cursă regulată, iar pentru că nu avea viza necesară pentru a i se permite intrarea pe teritoriul Uniunii Europene a decis să traverseze granița, ocolind punctul de trecere. Bărbatul riscă să fie cercetat penal și expulzat în Federația Rusă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel