Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român și-a omorât tatăl cu toporul, apoi s-a întors la masă să bea bere
WhatsApp
Un bărbat din Iași și-a omorât tatăl cu toporul, după care s-a întors la masă să-și termine berea. Recent, acesta a fost condamnat la aproape 20 de ani de închisoare. 
Un român și-a omorât tatăl cu toporul, apoi s-a întors la masă să bea bere

Un bărbat din Iași care și-a omorât tatăl cu toporul, după care s-a întors la masă să-și termine berea a fost condamnat la aproape 20 de ani de închisoare. Acesta își lovise fiul în cap, în urmă cu 9 ani. În urma loviturii, el i-a provocat propriului fiu o infirmitate permanentă, relatează ȘtirileProtv.

Incidentul pentru care bărbatul a fost condamnat acum la aproape 20 de ani de închisoare, a avut loc în iulie anul trecut, în satul Gârbești din comuna ieșeană Țibana. Acesta bea cu tatăl său în curtea casei, iar în urma unui conflict spontan și-a luat părintele la bătaie cu pumnii și picioarele. Potrivit anchetatorilor, acesta nu s-ar fi oprit decât în momentul în care acesta a rămas inconștient, scrie Ziarul de Iași.

 

Și-a lovit tatăl cu muchia toporului în cap

 

Când a văzut că acesta nu mai mișcă, bărbatul nu a încetat abuzul, ci i-a strigat că dacă nu se ridică îl lovește cu toporul. Cum acesta era inconștient, bărbatul s-a ținut de cuvânt. El a luat un topor și l-a lovit de mai multe ori în cap. Ulterior, acesta s-a întors la masă și a continuat să bea bere.

„Inculpatul s-a oprit din atac şi i-a spus să se ridice, ameninţându-l că aduce toporul dacă nu se conformează. Victima nu s-a ridicat, aşa că inculpatul a luat toporul care era înfipt pe butucul de tăiat lemne şi şi-a lovit tatăl cu muchia toporului în cap, după care s-a aşezat din nou la masa din curte şi a continuat să bea bere”, au consemnat judecătorii Tribunalului Iași.

 

„Mamă, eu l-am achitat pe tata. I-am dat cu toporul”

 

Potrivit vecinilor, relațiile dintre cei doi erau tensionate. În incidentul de acum 9 ani, tatăl își lovise fiul în cap cu un obiect contondent. În urma acestei întâmplări, fiul a rămas cu o infirmitate permanentă, cu încadrare în grad de handicap.

Mama bărbatului nu era acasă când a avut loc cearta. La scurt timp, aceasta s-a întors acasă. Ea l-a găsit pe fiul său stând la masă și bând bere. Tânărul s-a ridicat de la masă, a venit la ea şi i-a spus sec: „Mamă, eu l-am achitat pe tata. I-am dat cu toporul”.

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul a dat patru declaraţii contradictorii, negând constant că şi-ar fi lovit tatăl cu toporul.

Astfel, lunând în considerarea gravitatea faptelor, tribunalul Iași l-a condamnat zilele trecute pe acesta la 17 ani de închisoare, la care se vor adăuga 645 de zile rămase neexecutate dintr-o condamnare anterioară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel