Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, printre cei mai căutați oameni din UK, prins după 10 ani, apoi eliberat în mod inexplicabil: Adrian a încercat să ucidă două femei
WhatsApp
Adrian Vasilescu, un român acuzat de două tentative de omor, a petrecut aproape zece ani pe fugă, dar după ce a fost capturat de poliție în apropiere de Glasgow, Scoția, a fost eliberat pe cauțiune, în mod inexplicabil.
Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu este din nou pe lista celor mai căutați fugari, după ce magistrații i-au permis să iasă pe cauțiune. Românul este considerat unul dintre cei mai "căutați" infractori din Marea Britanie și a fost în cele din urmă capturat după zece ani de fugă. Dar apoi, în mod incomprehensibil, a fost lăsat liber pentru a dispărea din nou.

Românul Adrian Vasilescu, în vârstă de 42 de ani, a scăpat de justiție după ce a fost acuzat că a tăiat gâtul unei femei în țara sa natală cu o sticlă spartă în 2011.

O vânătoare internațională a durat mai mult de un deceniu până când poliția l-a prins în cele din urmă, relatează MyLondon.

Un român, pe lista celor mai căutați oameni din UK, prins după 10 ani, apoi eliberat pa cauțiune

 

Adrian a fost localizat în Manor Park, Newham, în estul Londrei, și s-a prezentat la Tribunalul Westminster Magistrates pentru extrădare. Dar, după ce a fost eliberat pe cauțiune, nu s-a conformat cererii de a se prezenta la poliție și a dispărut complet după ce funcționarii nepricepuți au decis să nu-l rețină.

El, alături de alți români, se află pe o listă de 14 bărbați căutați de poliție. Alături de Adrian Vasilescu mai sunt căutați și Ioan Crețu și Costin Cristian Stoica și Ion Ciprian Bobocel, potrivit Mirror.co.uk.

În urmă cu doi ani, Vasilescu a fost arestat de poliție în timp ce anchetau tentativa de omor a unei femei în Paisley, lângă Glasgow. În mod inexplicabil, i s-a permis din nou să iasă pe cauțiune și, tocmai când cazul a ajuns la proces, la începutul acestei veri, nu s-a prezentat. Acesta a rămas fugar în loc să se prezinte la tribunal pentru a fi condamnat pentru tentativa de omor.

Vasilescu a fost condamnat în lipsă, după un alt atac împotriva unei femei, în Scoția. El a fost văzut lovindu-și cu pumnii și aruncând-o pe podea pe prietena sa de atunci, apoi a înjunghiat-o în mod repetat după ce a pus-o la pământ. Aceasta a rămas cu răni grave și sechele psihologice.

Adrian a încercat să ucidă două femei

 

În urma atacului, Vasilescu a încercat să fugă în Franța, fiind oprit în Kent în timp ce încerca să treacă prin tunelul de sub Canalul Mânecii. După ce a fost trimis înapoi în Scoția, Vasilescu a fost reținut și acuzat de tentativă de omor și de tentativă de denaturare a cursului justiției. El a fugit apoi după ce a fost eliberat pe cauțiune.

În prezent, Vasilescu este căutat atât în România, cât și în Marea Britanie. Aseară, criticii au criticat eșecul sistemului judiciar în ceea ce privește protecția publicului. Purtătorul de cuvânt adjunct al conservatorilor scoțieni pentru siguranță comunitară, Russell Findlay, a declarat: "Este uluitor că un infractor extrem de periculos, cu un istoric atât de lung de fugă, a fost eliberat pe cauțiune. Având în vedere trecutul său, nu este o surpriză faptul că acum a dispărut din nou - punând în mod inevitabil membrii nevinovați ai publicului în pericol de violență".În 2011, când Vasilescu a fugit pentru prima dată, s-a raportat că Guvernul nu era mulțumit de modul în care a fost tratat cazul.

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar scoțian a declarat că deciziile privind acordarea cauțiunii "trebuie să ia în considerare faptele și circumstanțele unice ale cazului și ale acuzatului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel