Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român povestește câți bani face reciclând zilnic PET-uri. ”Poți face multe cu banii strânși”
WhatsApp
Iată câți bani face un român care adună zilnic PET-uri reciclabile.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Gunoiul produs de unii devine comoara altora în România, datorită sistemului Garanție-Returnare (SGR). Pentru unii, colectarea deșeurilor a devenit o adevărată sursă de venit, reușind să strângă sume semnificative în fiecare zi. Un bărbat din Iași a povestit că începe căutarea ambalajelor de PET în fiecare dimineață și reușește să obțină o sumă semnificativă de bani din colectarea deșeurilor din coșurile stradale. 

”Cumpăr alimente cu banii pe care îi strâng într-o zi” 

 

„Mă trezesc cam la ora 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle. Eu locuiesc în cartierul Dacia și cam în fiecare zi am acest traseu, ajung până în celălalt capăt al orașului, în CUG. Am un căruț pe care îl încarc cu PET-uri și în drum mai descarc din ele, la magazinele care au aparatele astea de colectare. Să zicem că scot zilnic cam 100 lei din sticlele pe care le strâng. Nu e mult, dar nu e nici puțin. De cele mai multe ori cumpăr alimente cu banii pe care-i strâng într-o zi”, a povestit ieșeanul pentru Adevărul. 

Mai mult, acesta are o strategie bine pusă la punct: în weekend, se îndreaptă către zonele de agrement, unde mulți oameni merg la picnic sau la grătar, considerând că acolo se află "comorile".

„Merg vineri, sâmbătă și duminică la Ciric sau pe C.A. Rosetti, unde se fac grătare. E plin de oameni care au cu ei sticle de suc, de apă, de bere. De cele mai multe ori le cer oamenilor direct acele sticle. Într-un weekend am reușit să câștig chiar și 400 de lei. Eu nu cred că noi facem rău cuiva, din contră. Ajutăm la reciclare și putem spune că suntem plătiți pentru acest lucru. Pentru unii, cei 50 de bani nu sunt importanți. Dar, la final de zi, poți face multe cu banii strânși”, a mai povestit bărbatul din Iași.

Pentru unii poate părea un venit modest, dar pentru bărbatul din Iași, acești bani strânși din reciclarea PET-urilor reprezintă o modalitate de a-și cumpăra necesitățile zilnice.

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel