Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român i-a lăsat cu gura căscată pe angajații unei bănci din Germania: a vrut să schimbe dolari falși cu euro
WhatsApp
Un român din Germani i-a lăsat cu gura căscată pe funcționarii unei bănci, după ce a încercat să schimbe dolari falși. Aceștia au anunțat imediat poliția. 

Incidentul s-a petrecut miercuri, 21 septembrie, atunci când un bărbat a încercat să schimbe bani la o bancă din Gara Centrală din Essen. Aceștia s-au dovedit a fi falși, iar românul este acum urmărit penal.

Potrivit unui comunicat al poliției, în jurul orei 15.00, o angajată a sucursalei băncii a informat poliția federală din gară privind o posibilă infracțiune de falsificare a banilor.

Femeia le-a spus polițiștilor că românul de 29 de ani i-a dat două bancnote de 50 de dolari și a vrut să le schimbe în euro. Ea a observat imediat că erau falsuri. La o privire mai atentă, femeia a observat că pe bancnote era mențiunea "INVALID" scrisă în limba turcă.

Luat le întrebări de polițiști, românul a declarat că nu ştie nimic despre asta și că bancnotele i-au fost date în urmă cu aproximativ o săptămână de o persoană necunoscută. Românul, rezident în Essen, nu a oferit alte informații.

Poliția a confiscat bancnotele și a deschis un dosar penal pentru introducerea pe piață a unor bani falși.

În urmă cu doar câteva zile, poliția din Germania a atras atenția cu privire la escrocheria cu lei românești.

 

Escrocheria cu lei românești lovește din nou, în Germania

 

Metoda de escrocherie cu bancnote românești apare din nou în Germania. De această dată, victima a fost un tânăr de 26 de ani din Gifhorn, un oraș din Saxonia Inferioară.

Tânărul a fost înșelat duminică lângă Hankensbüttel cu o valută străină. Mai exact, lei românești. După cum a raportat poliția din Gifhorn, bărbatul a observat seara o mașină cu o plăcuță de înmatriculare străină pe marginea drumului pe un drum federal de lângă Hankensbüttel. Întrucât mașina era aprinsă cu luminile de avarie, tânărul a vrut să le vină în ajutor celor doi ocupanți.

„Șoferul – era bine îmbrăcat și vorbea germană și engleză bine – a declarat că se află într-o situație disperată și a cerut să fie ajutat cu schimbarea unor bancnote”, a spus poliția. Făptuitorul avea la el patru bancnote românești, care ar fi fost în total 2000 de lei, și dorea să le schimbe în euro pentru a putea alimenta.

Bărbatul a explicat că cei 2.000 de lei aveau o valoare echivalentă în jur de 400 de euro și că i-ar schimba cu 200 de euro. „În sfârșit, cei 2.000 de lei și 170 de euro au fost schimbați”, au spus polițiștii din Gifhorn. Cele două persoane au plecat apoi cu Mercedesul lor într-o direcție necunoscută.

Luni, tânărul de 26 de ani a vrut să schimbe bancnotele în euro într-o bancă. Acolo i s-a spus că acele bancnote sunt învechite și deci practic lipsite de valoare.

Poliția din Gifhorn sfătuiește cetățenii ca atunci când schimbă valută necunoscută „să fie suspicioși, iar dacă se bănuiește o fraudă, sunați imediat poliția”.

 

-------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel