Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Franța și complicii săi filau polițiștii și trimiteau informațiile taximetriștilor ilegali de la aeroporturi
WhatsApp
În Franța, o rețea criminală care activa pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle a fost desființată, iar trei persoane au fost arestate.
Un român din Franța și complicii săi filau polițiștii și trimiteau informațiile taximetriștilor ilegali de la aeroporturi. Sursa - Pexels

Totul a început cu informații anonime, strânse în iulie, conform cărora un anume Anass E., un bărbat de marocană care activează la Roissy din 2017, „ar fi început din martie 2022 să-i spioneze zilnic pe polițiștii din unitatea de control al transportului de persoane”.

Complicii săi Aurelian Z., un român fără adăpost, în vârstă de 45 de ani, și Aboubaker G., în vârstă de 21 de ani, staționau permanent în fața poliției pentru a monitoriza acțiunile și mișcările acestora.

Uneori au trimis chiar și fotografii cu polițiștii pe care îi monitorizau și plăcuțele mașinilor de poliție, dar și a celor personale. Aceste vederi au mers chiar atât de departe încât au făcut umbră reală în aeroport. „Poliția a fost monitorizată, amenințată și uneori urmărită. La unele mașini au fost tăiate cauciucurile mașinii”, a povestit o sursă.

Ulterior, informațiile erau comunicate taximetriștilor ilegali prin intermediul a patru grupuri Whatsapp sau Telegram în schimbul a 100 și 140 de euro pe săptămână.  „Cu cât plata întârzia, cu atât contribuția este mai scumpă. Câștigurile rețelei sunt estimate între 170.000 și 300.000 de euro din martie 2022. Aceste informații le-au permis taximetriștilor ilegali să înșele turiștii, făcându-i să plătească mai mult pentru tariful lor. Printre victime, se află și o familie sud-coreeană care a plătit 950 de euro pentru o călătorie Roissy-Paris”, relatează Le Parisien.

 

Câștigurile rețelei sunt estimate între 170.000 și 300.000 de euro

 

Acești trei bărbați au fost arestați la Moissy-Cramayel (Seine-et-Marne), Roissy-en-France (Val-d'Oise) și Aubervilliers (Seine-Saint-Denis) și puși vineri, 22 decembrie, sub control judiciar.

Parchetul Bobigny a precizat că faptele de care sunt acuzați cei trei bărbați au fost săvârșite în perioada 31 martie 2022 – 12 decembrie 2023. Tot conform parchetului, cei trei suspecți nu mai au dreptul de a intra în contact unul cu celălalt, până când vor fi judecați în martie 2024.

Parisul este hotărât să ducă o luptă necruțătoare împotriva acestui flagel înainte de Jocurile Olimpice programate între 26 iulie și 11 august. „Sediul poliției din Paris este hotărât să pună capăt acestor rețele structurate”, subliniază comisarul Jean-Sébastien Rosadoni, șeful diviziei regionale de siguranță rutieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel