Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Anglia explică cum hoții îți pot fura mașina în doar cinci minute. "Cheia ta nu va mai funcționa"
WhatsApp
Cum ne pot fi furate mașinile în Marea Britanie: Un dispozitiv în valoare de 100 de lire te poate lăsa fără mașină în doar cinci minute.
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok @skillsite

Un român stabilit în Anglia a tras un semnal de alarmă pe TikTok cu privire la creșterea numărului de furturi de mașini și a explicat cât de ușor pot fi acestea furate. În videoclip, tânărul a oferit detalii despre metodele folosite de hoți și a sugerat câteva măsuri de precauție pentru a preveni astfel de incidente.

Hoții folosesc un dispozitiv ieftin, cumpărat de pe piața neagră, care poate prelua codul cheii mașinii și permite furtul acesteia în doar cinci minute. Acest dispozitiv, cunoscut sub numele de turbo recorder, este conectat la internet și permite deschiderea și pornirea mașinii fără a crea suspiciuni. Iată cum funcționează și cum poți preveni astfel de incidente. 

”Românule, ia uită-te pe geam, mai e mașina ta în parcare? Azi este, mâine nu mai este. Hai să îți zic cum se fură mașinile în UK. Știai că peste 40% din motivele de crimă din UK sunt furtul de mașini? 

Hoții folosesc un dispozitiv cumpărat de pe piața neagră pe bani puțini care preia codul cheii și îți fură mașina în doar cinci minute. Cu acest aparat turbo recorder, un dispozitiv mecanic conectat la internet, îți pot deschide mașina și să pornească cu ea fără să creeze vreo suspiciune. Când cheia cea nouă a fost codată, automat, cheia ta nu va mai funcționa.

Șocant, acest keycode device costă doar 100 de lire. O altă metodă pe care oamenii o folosesc în UK ca să îți fure mașina este pur și simplu să ți-o spargă. Nu numai că e înfricoșător, dar te va costa și mulți bani refaci mașina. Statistic, 20% dintre norocoșii care au văzut pe cameră cine le-a spart mașina au mărturisit poliției că hoțul le admira mașina, ba chiar le făcuse și complimente în aceeași zi.

O soluție simplă ar fi să-ți instalezi un dispozitiv de urmărire sau un imobilizator care este un buton ascuns și odată activat, îți oprește motorul din a se aprinde. O soluție și mai simplă este să ai grijă unde parchezi. Ideal ar fi să ai un garaj în fața casei. Nu lăsa nimic în mașină, fie că e o geacă sau o sticlă de suc, orice poate atrage un hoț.”, a explicat românul în videoclip. 

”Mi-au spart luneta și geamul pasagerului” 

 

În secțiunea de comentarii, doi conaționali stabiliți în Marea Britanie, au povestit că au trecut prin astfel de incidente. Cineva a povestit că o mașină scumpă a fost furată pentru o sumă nesemnificativă de bani lăsată la vedere și nici în ziua de astăzi nu a fost găsită. ”Are dreptate, pentru o liră s-a spart cel mai nou model de Audi de pe strada mea. A durat un minut și a plecat cu ea, nici acum nu a fost găsită”. 

Un alt român a povestit cum i-a fost spartă mașina din cauza unor unelte lăsate în vehicul. ”Mi-au spart luneta și geamul pasagerului și mi-au luat două șurubelnițe din cotieră (din alea de la Pound land).”

O femeie a exclamat că și ea a trecut prin situații de acest fel. ”Locuiesc în Anglia, mi-au fost furate două mașini.”

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel