Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român cu o stea Michelin, din Italia, a făcut senzație la Chefi la cuțite. Ce a gătit: „Mamă, ce tare!” - VIDEO
WhatsApp
Chefi la cuțite, 1 mai 2023. Apariţie inedită în platoul Chefi la cuţite, în ediția 16 din sezonul 11. Un român cu o stea Michelin i-a impresionat pe chefi cu dezvăluirile sale și cu preparatul de-a dreptul deosebit. „Mi-am dat viața pentru bucătărie”, a mărturisit românul. 
Un român cu o stea Michelin din Italia a făcut senzație la Chefi la cuțite. Ce a gătit: „Mamă, ce tare!”

Richard Abou Zaki are 26 de ani, vine din Italia și este chef de profesie, relatează a1.ro. Deși locuiește în străinătate de la vârsta de 5 ani, acesta s-a născut la Piatra Neamț. De asemenea, pasiunea lui pentru bucătăriei a început din copilărie. El obișnuia să stea acasă și să gătească în timp ce mama lui era la muncă. Acesta a dezvăluit că cel mai mare vis al lui de când era mic a fost să devină bucătar.

Nici bine nu a pășit în platoul emisiunii că Richard Abou Zaki a impresionat pe toată lumea cu abilitățile lui de chef, dar și cu dezvăluirile spectaculoase. Acesta a povestit că a obținut o stea Michelin.

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (...) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar”, a mărturisit el în emisiunea de pe Antena 1.

 

Cum au reacționat jurații când au văzut preparatul lui Richard Abou Zaki

 

Pentru a-i impresiona pe chef Bontea, chef Dumitrescu și chef Scărlătescu, Richard Abou Zaki s-a gândit la un preparat deosebit: varză în roșu cu sos de anghila afumată și Coccobello la mare. Jurații show-ului culinar au avut o surpriză când au ridicat cloșul și au văzut preparatul. De asemenea, gustul neașteptat al mâncării i-a cucerit încă din prima clipă.

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu”, le-a spus tânărul despre performanța lui.

„Ești primul român pe care eu îl știu! Bravo! Mamă, ce tare!”, a mai declarat chef Bontea. „Felicitări!”, i-a zis chef Dumitrescu.

„Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a mai adăugat Richard Abou Zaki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel