Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, care se afla în carantină, a fost prins de jandarmi la plimbare într-un bazar
WhatsApp
Un bărbat de 53 de ani, aflat în carantină la domiciliu, a fost depistat de jandarmi la cumpărături, într-un bazar din Focșani.

Un bărbat de 53 de ani, aflat în carantină la domiciliu, a fost legitimat de jandarmi într-un bazar din municipiul Focşani, scrie Agerpres. El a fost amendat pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, luni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

"Verificările făcute ieri dimineaţă (duminică - n.red.) în Municipiul Focşani au scos la iveală nerespectarea de către un bărbat în vârstă de 53 de ani a măsurii de carantinare la domiciliu. Jandarmii l-au găsit în incinta Bazarului Obor din Municipiul Focşani, în condiţiile în care nu avea voie să părăsească domiciliul declarat până pe data de 18 ianuarie inclusiv, măsura de carantinare fiind dispusă de către Direcţia de Sănătate Publică pentru o perioadă de 10 zile", a precizat IJJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru ignorarea măsurilor de prevenţie sanitară.

De asemenea, jandarmeria atrage atenţia că amenzile pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pot ajunge până la 5.000 de lei, scrie Agerpres.

 

Patru bărbați au vrut să intre în România cu teste PCR false

 

De asemenea, patru cetățeni din Ucraina au încercat sâmbătă să intre în România cu teste PCR false.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere Isaccea s-au prezentat sâmbătă după-amiaza patru cetățeni ucrainieni, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri într-o mașină.

Aceștia au prezentat la control teste PCR cu rezultate negative pentru Covid.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu sunt autentice.

Cele patru persoane au recunoscut că testele sunt false, scopul principal fiind acela de a evita carantina pe teritoriul României.

Polițiștii continuă cercetările pentru uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. La finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale.

Cele patru persoane nu au mai intrat in România, întorcându-se în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel