Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a vrut să vândă un artefact de peste 6.000 de ani, pe care îl deținea ilegal
WhatsApp
Un bărbat din Buzău a vrut să vândă un artefact vechi de peste 6000 de ani, pe care îl deținea ilegal, pe internet. Polițiștii din Buzău au reușit să rețină obiectul valoros înainte ca acesta să fie cumpărat.
Un român a vrut să vândă un artefact de peste 6.000 de ani, pe care îl deținea ilegal

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce bărbatul a postat pe mai multe platforme de vânzări obiectul din piatră despre care susţinea că ar fi un „ciocan de luptă din epoca neolitică”, pentru care a cerut suma de 3.000 de euro.

În urma cercetărilor s-a stabilit că artefactul provine de la începutul epocii bronzului și reprezintă un topor cu gaură de înmănuşare.

Poliţiştii l-au identificat şi depistat pe bărbatul care postase anunţul. Obiectul a fost ridicat de poliţişti în data de 14 octombrie, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valea Lupului, fiind un bun susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional. 

 

Românul spera să câștige 3000 de euro în urma vânzării artefactului

 

În urma demarării verificărilor, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe cetăţeanul care postase anunţul, acesta precizând că ar fi găsit obiectul respectiv în urmă cu aproximativ 25 de ani, în zona de pădure a localităţii Valea Lupului, oraş Pătârlagele, scrie adevarul.ro

Conform legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, o persoană care găseşte întâmplător un bun cultural, are obligaţia de a preda bunul cultural mobil către primărie în termen de 72 de ore de la descoperire.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel