Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a fost arestat pe nedrept în Italia. Iulian stătea liniștit pe o bancă în parc și a fost pus la pâmânt de carabinieri
WhatsApp
Un român a fost arestat în Italia, după ce a fost acuzat pe nedrept de un angajat al Poștei Italiene că a comis un jaf. 
Iulian Peagu, românul arestat pe nedrept în Italia (Foto: Manfredonia TV / immediato.net)

Un român a fost arestat pe nedrept de poliție, în timpul investigațiilor pentru un jaf care a avut loc Oficiul poștal din Manfredonia, în Puglia. Tânărul stătea liniștit pe o bancă în momentul în care a fost înconjurat de forțele de ordine.

Iulian stătea pe o bancă

 

Potrivit publicației l'Immediato, incidentul s-a petrecut miercuri, 15 martie. Românul, pe numele său Iulian Peagu, se afla pe o bancă din apropiere când a fost înconjurat de polițiști și un angajat de la Poșta respectivă l-a indicat ca fiind autorul unui jaf.

"Clientul meu a fost arestat și, în consecință, privat de libertate pentru o după-amiază întreagă, doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit și la momentul nepotrivit", a transmis Angelo Salvemini, avocatul românului.

"Stătea liniștit pe o bancă din parcul municipal, la primele ore ale după-amiezii, așteptând să sosească ora la care urma să meargă la spital pentru un tratament medical", Iulian Peagu, după cum relatează avocatul său.

Românul a fost trântit la pământ și încătușat

 

La un moment dat, a fost înconjurat de polițiștii care erau însoțiți de angajatul Oficiului poștal.

"El este, el este!", a strigat acesta din urmă arătând spre tânăr.

Polițiștii s-au năpustit prompt asupra lui Iulian, l-au târât la pământ și l-au încătușat.

Degeaba a încercat Peagu să nege acuzațiile. El a fost arestat, urcat în mașină și dus la secția de poliție locală. După câteva ore de verificări, autoritățile au realizat că au greșit persoana și l-au eliberat pe român fără să îi ceară scuze.

Un martor a filmat scena cu telefonul mobil

 

Un videoclip al arestării a devenit viral pe rețelele sociale, în care se poate vedea atitudinea mândră și vanitoasă a angajatului de la poștă care a participat activ la arestarea lui Peagu.

Avocatul românului a declarat că va evalua acțiunile legale împotriva angajatului de la Poșta italiană, care a cauzat consecințe pentru clientul său, acesta suferind chiar și leziuni fizice din cauza stresului cauzat de arest.

"Este un caz de eroare judiciară care a avut consecințe grave pentru un cetățean nevinovat, victima dorinței unui angajat de la Poșta Italiană de a deveni un erou", a mai spus avocatul italian, potrivit sursei citate.

 

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel