Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a fost amendat pentru că şi-a lăsat câinele periculos în stradă
WhatsApp
Un bărbat a fost amendat de jandarmi, după ce şi-a lăsat liber câinele pe o stradă din Botoșani, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Dan Izotov.
Un român a fost amendat pentru că şi-a lăsat câinele periculos în stradă. Sursa foto: freepik.com

Potrivit acestuia, proprietarul animalului a fost sancţionat contravenţional cu 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

"Sancţiunea contravenţională a fost aplicată de un echipaj de jandarmerie în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, prin care o femeie sesiza că nu poate intra în curtea locuinţei din cauza unui câine agresiv din rasa Amstaff, pe care vecinul îl lăsase liber pe strada Armeană", a precizat Izotov.

Nemulţumită de intervenţia jandarmilor, familia bărbatului a făcut scandal şi a adresat injurii femeii care a sunat la 112 şi soţului acesteia. Astfel, două femei au fost sancţionate din acest motiv cu amenzi în valoare totală de 1.100 de lei.

Cazul survine la câteva săptămâni după ce un băieţel de zece ani a fost atacat pe stradă de trei câini scăpaţi dintr-o curte. Copilul a ajuns în stare gravă la spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel