Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un profesor a inventat un ecran TV care poate reda gustul alimentelor. Cât costă invenția
WhatsApp
Un profesor din Japonia a dezvoltat un prototip de ecran TV ''cu gust'', care poate reda aromele alimentelor.  

Invenția reprezintă un pas înainte către crearea unei experienţe de vizionare multisenzorială, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Dispozitivul, numit Taste the TV (TTTV), utilizează zece recipiente cu arome, dispuse în formă de carusel. Acestea pulverizează  în combinaţie pentru a reda gustul unui anumit aliment.

Proba de aromă este apoi aplicată pe pelicula igienică a unui ecran plat TV astfel încât privitorul să o poată gusta.

Această nouă tehnologie poate îmbunătăţi modul în care oamenii se conectează şi interacţionează cu lumea exterioară, în special în perioada COVID-19, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

''Scopul este acela de a oferi oamenilor posibilitatea de a trăi experienţe precum aceea de a mânca la un restaurant din altă zonă a lumii, chiar dacă se află acasă'', a declarat acesta. 

 

875 de dolari pentru ecranul TV cu gust



Acesta a realizat invenția împreună cu o echipă formată din aproximativ 30 de studenţi. Aceștia au produs o gamă largă de dispozitive asociate aromelor, printre acestea numărându-se o furculiţă care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat.

El a declarat că a conceput prototipul TTTV în ultimul an şi a precizat că o versiune comercială ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari americani).

Printre aplicaţiile potenţiale ale dispozitivului se numără cursurile la distanţă pentru somelieri şi bucătari sau jocurile ce implică degustarea, a spus el.

De asemenea, inventatorul ar fi purtat mai multe tratative cu diferite companii interesate de utilizarea tehnologiei de pulverizare pe care a dezvoltat-o pentru aplicaţii precum un dispozitiv capabil să aplice o aromă de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită, scrie Agerpres.
 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel