Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un polițist de la Rahova prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a introduce în penitenciar substanțe interzise
WhatsApp
Un agent de poliție de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată fiind acuzat că a primit 3.000 de euro mită de la un deținut ca să introducă susbtanțe interzise în penitenciar.
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui agent de poliție în cadrul Penitenciarului București-Rahova pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, transmite Mediafax.

 

Polițistul și-a riscat cariera pentru 3000 de euro 

 

În perioada aprilie - mai 2022, agentul ar fi pretins, cu titlu de mită, de la un deținut încarcerat la Penitenciarul București-Rahova, suma de 3000 de euro, „în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deținere anumite substanțe interzise”.

În 25 mai, acesta a fost prins în flagrant după ce a primit banii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

 

Cum se pedepsește luarea de mită conform Codului Penal

 

Conform Art. 289 din Codul Penal de pe site, „fapta funcţionarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.”

„Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită de una dintre persoanele prevăzute în art. 175 alin. (2), constituie infracţiune numai când este comisă în legătură cu neîndeplinirea, întârzierea îndeplinirii unui act privitor la îndatoririle sale legale sau în legătură cu efectuarea unui act contrar acestor îndatoriri.

Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel