Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pod din Baltimore, SUA, s-a prăbușit cu tot cu oameni și mașini, după ce a fost lovit de o navă
WhatsApp
O tragedie a lovit orașul Baltimore, când o ambarcațiune de mari dimensiuni s-a ciocnit cu celebrul pod Francis Scott Key, provocând prăbușirea unei porțiuni a acestuia și trimițând mai multe vehicule în apă. 
Două trupuri au fost recuperate în urma prăbușirii tragice a podului din Baltimore / Foto: X

Incidentul a avut loc marți dimineața devreme, iar autoritățile locale sunt în alertă maximă pentru gestionarea situației.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată momentul impactului, când nava s-a lovit de pod și a izbucnit în flăcări, înainte de a se scufunda. Acest tragic eveniment a determinat căderea unui număr necunoscut de vehicule în apele de dedesubt.

Autoritatea de Transport din Maryland a reacționat rapid, închizând toate benzile de circulație în ambele direcții pe Interstate 695 Key Bridge și redirecționând traficul.

 

Nu se știe numărul victimelor

 

Subofițerul de primă clasă Matthew West, din cadrul pazei de coastă din Baltimore, a confirmat că au primit un raport despre impactul devastator la ora 1:27 dimineața, ora locală. Potrivit relatărilor, Dali, un cargobot impunător sub pavilion Singapore, a fost implicat în coliziune. Acesta tocmai plecase din portul Baltimore și se îndrepta către Colombo, capitala Sri Lankăi, conform datelor furnizate de platforma de monitorizare maritimă, MarineTraffic.

În urma tragediei, primarul orașului Baltimore, Brandon M. Scott, și executivul județului, Johnny Olszewski Jr., au confirmat că echipele de urgență sunt deja la fața locului, iar operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare. Momentan, nu există informații precise cu privire la eventualele victime sau la amploarea exactă a dezastrului.

Comunitatea locală și autoritățile se mobilizează într-un efort comun pentru a face față acestei tragedii și pentru a acorda ajutor și sprijin celor afectați. Mai multe detalii vor fi furnizate pe măsură ce ancheta continuă și situația este evaluată în profunzime.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel