Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pasager beat criță a atacat echipajul Ryanair și a scuipat ceilalți călători. Avionul care se îndrepta spre Ibiza a aterizat de frica bărbatului
WhatsApp
Un zbor Ryanair de la Manchester, Marea Britanie, spre insula spaniolă Ibiza a fost nevoit să facă o aterizare de urgență în Toulouse, Franța, din cauza unui incident de violență cauzat de un pasager aflat sub influența alcoolului.
Un pasager beat criță a atacat echipajul Ryanair și a scuipat ceilalți călători. Avionul care se îndrepta spre Ibiza a aterizat de frica bărbatului / Sursa foto: freepik.com

Incidentul, relatat de publicația italiană Il Gazzettino, a avut loc duminică, 8 septembrie 2024, și a atras atenția publicului asupra riscurilor asociate consumului excesiv de alcool în timpul zborurilor.

Conform martorilor, pasagerul în cauză a petrecut prima oră a zborului consumând vodcă și a devenit din ce în ce mai agresiv pe măsură ce efectul alcoolului s-a intensificat. La scurt timp după ce a început să consume băutura, bărbatul a început să provoace probleme, iar tensiunea de la bord a crescut rapid.

 

Agresiuni asupra echipajului și pasagerilor

 

După ce a avut o discuție aprinsă cu un membru al echipajului, bărbatul a trecut la violență fizică, lovind însoțitorul de zbor în față. Comportamentul său agresiv nu s-a oprit aici; pasagerul s-a îndreptat spre un alt membru al echipajului și, în același timp, a scuipat pe o altă pasageră, însoțind gestul cu insulte.

"Era complet scăpat de sub control," a declarat un martor ocular.

În ciuda avertismentelor repetate din partea echipajului, bărbatul a refuzat să se calmeze. Însoțitorii de bord au încercat să-l tempereze, explicându-i că, dacă nu-și schimbă comportamentul, avionul va fi nevoit să aterizeze înainte de a ajunge la destinație. În ciuda acestor încercări, pasagerul a continuat să fie violent și necooperant.

 

Decizia pilotului de a ateriza de urgență

 

Având în vedere escaladarea rapidă a situației și riscul evident pentru siguranța celorlalți pasageri și a echipajului, pilotul a decis să facă o aterizare de urgență pe aeroportul din Toulouse, Franța. Autoritățile franceze, alertate în prealabil de echipajul de la bord, au fost pregătite să intervină imediat ce avionul a atins pista.

La aterizare, bărbatul violent a fost reținut de forțele de ordine franceze și arestat pe loc. În plus, soția pasagerului, despre care martorii susțin că era și ea sub influența alcoolului și manifesta un comportament antisocial, a fost de asemenea reținută de autorități. Se pare că femeia, care era desculță în timpul incidentului, a refuzat să se conformeze indicațiilor echipajului, contribuind astfel la atmosfera tensionată de la bord.

 

Creșterea incidentelor de acest tip

 

Problemele cauzate de pasageri aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe sunt din ce în ce mai frecvente în timpul zborurilor. Potrivit statisticilor, numărul incidentelor de acest tip a crescut semnificativ în ultimii ani, având un impact direct asupra siguranței zborurilor și a confortului celorlalți pasageri.

Companiile aeriene și autoritățile din aviație tratează astfel de comportamente cu cea mai mare seriozitate, aplicând sancțiuni severe, inclusiv amenzi mari și pedepse cu închisoarea de până la doi ani. Aceste măsuri sunt menite să descurajeze comportamentele periculoase și să asigure un mediu sigur pentru toți cei care aleg să călătorească pe calea aerului.

 

Răspunsul Ryanair și măsurile de prevenție

 

Ryanair a confirmat incidentul și a transmis un comunicat în care subliniază că siguranța pasagerilor și a echipajului este prioritatea lor numărul unu. Compania colaborează îndeaproape cu autoritățile pentru a se asigura că astfel de incidente sunt gestionate corespunzător și că pasagerii turbulenți sunt trași la răspundere pentru comportamentul lor.

În plus, Ryanair reamintește tuturor pasagerilor că este strict interzis consumul de alcool în exces în timpul zborurilor și că orice comportament inadecvat va fi sancționat conform legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel