Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un parlamentar rus amenință Anglia: Londra va fi bombardată prima în cel de-al treilea război mondial
WhatsApp
Londra va fi bombardată prima în cel de-al treilea război mondial, susține un politician din Rusia, aliat al lui Vladimir Putin, potrivit Sky News. 

Un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui război mondial. El a arătat care ar fi etapele atacului.

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, noi i-am considera pe toți ca fiind din NATO. În al doilea rând, vom elimina întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%”, a spus Andrey Gurulyov la televiziunea rusă Channel 1.

Politicianul din Duma de Stat a mai declarat că Londra va fi lovită prima dacă blocada enclavei rusești Kaliningrad va duce la război.

„În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra. Este cât se poate de clar că amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor", a adăugat Gurulyov.

Citește mai departe: Bodyguardul lui Putin care păzea servieta nucleară, găsit împușcat în cap

 

Colonelul rus Vadim Zimin, cel care căra servieta de protecție a lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat în locuința sa de lângă Moscova. 

Colonel în retragere al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Zimin, în vârstă de 53 de ani, era responsabil de transportul servietei care îl însoțește întotdeauna pe președintele Rusiei, relatează Kyiv Post, potrivit ȘtirileTVR.

Servieta de protecție poate fi folosită în cazul unei tentative de asasinat la adresa președintelui, aceasta declanșând o copertină anti-glonț.

El a îndeplinit această funcție încă de când fostul său șef, Boris Elțîn, era liderul Federației Ruse. Zimin făcea parte din Serviciul Federal de Protecție.

Unele publicații au speculat de-a lungul vremii că „servieta secretă” ar conține, de fapt, aparatul de lansare a rachetelor nucleare strategice ale Kremlinului, printr-un cod cheie personalizat.

Vadim Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie. Iubita sa, medic de profesie, era plecată să trateze răniții de pe urma războiului pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a declanşat în Ucraina, potrivit Mirror.

Presa rusă de stat a relatat că oficialul ar fi încercat „să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”.

Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM. A fost transportat în stare gravă la spital, fiind internat la terapie intensivă.

Zimin a negat acuzațiile de luare de mită care i se aduc, legate de noua sa funcție în cadrul serviciului vamal.

Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, întrucât vine după o serie de alte incidente și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Vladimir Putin.

Citește mai departe: O capră a declanșat o capcană și a rănit cel puțin 40 de militari ruși

 

Cel puțin 40 de militari ruși din apropierea orașului ucrainean Zaporojia au fost răniți după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade pe care tot rușii o plantaseră, potrivit Sky News

Reprezentanții serviciilor de informații ucrainene au anunțat că rușii instalau grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdory, când o capră scăpată de la o fermă din apropiere a ajuns în zonă.

Animalul a atins firele și a declanșat capcana instalată de soldați, provocând o reacție în lanț.

Cel puțin 40 de soldați au fost răniți în urma exploziei.

„Ca urmare a mișcărilor haotice, animalul a eliminat mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți ruși au suferit răni de diferite grade de gravitate", a explicat șeful Direcției de informații din Ucraina.

În informarea părții ucrainene nu se spune nimic despre soarta caprei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel