Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un muncitor, care lucra la o canalizare, și-a pierdut viața. Bărbatul a fost înghițit de un mal de pământ, în județul Maramureș
WhatsApp
Un mal de pământ s-a surpat și a căzut peste un muncitor care lucra la o canalizare din localitatea Coştiui, din județul Maramureș.

Din primele informații, se pare că muncitorul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, realiza lucrări la rețeaua de canalizare pe strada Calvariei din Coștiui.

Bărbatul a coborât într-un șanț pentru a monta o țeavă, moment în care pământul de pe margine a căzut peste el. Victima a fost scoasă de sub pământ de echipajele sosite la fața locului și transportată la spital pentru îngrijiri medicale, informează Antena3. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă. Oficialii inspectoratelor de muncă din țară atrag atenția cu privire la respectarea măsurilor de securitate în muncă. Purtarea echipamentului de protecție poate face diferența dintre viață și moarte.

 

Un alt muncitor a fost înghițit de un mal de pământ acum o lună, în Mureș

 

Reamintim că, și în luna septembrie, un muncitor a fost surprins de un mal de pământ, în timp ce efectua săpături pentru canalizare. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, iar pe firul anchetei au intrat și inspectorii de muncă. Accidentul de muncă din Mureș s-a produs în timp ce se efectuau lucrări la rețeaua de canalizare a comunei Ceuaşu de Câmpie.

Din primele date ale Poliției, muncitorul, în vârstă de 48 de ani, în timp ce executa săpături la canalizare ar fi coborât în şanţul acesteia moment în care s-a surpat peste acesta un mal de pământ.  Din fericire, viața nu i-a fost pusă în pericol. A fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală, iar inspectorii de muncă trebuie să verifice, dacă e vina angajatului sau, a firmei care se ocupă de această lucrare.  "Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului. Totodată, au fost sesizaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş", au informat reprezentanții IPJ Mureș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel