Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un moldovean din Belgia a fost condamnat la închisoare după ce a înjunghiat un român în urma unei discuții politice
WhatsApp
Un șofer de camion moldovean a fost condamnat la un an de închisoare și o amendă de 800 de euro de tribunalul penal din Leuven, după ce l-a înjunghiat pe un coleg român în spate, într-o parcare de pe autostrada E40.
O femeie a călcat cu mașina un hoț în Italia și declară că nu regretă: „M-a amenințat cu moartea” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Tribunalul penal din Leuven a condamnat un moldovean de 47 de ani la un an de închisoare și la o amendă de 800 de euro, după ce acesta a fost găsit vinovat de înjunghierea unui român, în urma unei discuții politice care a degenerat într-o parcare de pe autostrada E40.

Diferențele de opinie politică au dus la înjunghierea românului

                                                                                                                                                                                                                                                     

Incidentul a avut loc în timp ce cei doi șoferi de camion făceau o pauză alături de colegi, la o masă de picnic din parcarea respectivă. Aceștia au mâncat și au consumat bere împreună, discutând pe diverse teme, până când conversația a virat spre politică. Românul a afirmat că este prieten cu rușii, o declarație care l-a deranjat profund pe moldoveanul Victor P., a cărui țară se confruntă cu tensiuni mari din partea Rusiei. Situația a escaladat rapid, iar în urma schimbului de replici, moldoveanul a insultat poporul român, ceea ce a condus la o altercație fizică.

Conform depozițiilor, românul ar fi lovit primul, moment în care Victor P. a ripostat, scoțând un cuțit și înjunghiindu-l pe acesta în spate. După atac, inculpatul a aruncat cuțitul în iarbă, încercând să scape de arma crimei.

La proces, Victor P. a susținut că a acționat în legitimă apărare, declarând că a fost lovit de mai multe ori de român și că a fluturat cuțitul în spate pentru a se apăra. El a afirmat că se afla în genunchi în momentul atacului și că a fost lovit cu pumnii și picioarele. Cu toate acestea, anchetatorii au constatat că rănile victimei nu se potriveau cu această versiune a evenimentelor, fiind evidente semnele unei înjunghieri deliberate în spate.

În timpul incidentului, la masa de picnic erau prezenți alți trei colegi, însă aceștia au declarat că nu au văzut nimic din ceea ce s-a întâmplat. Martorii au susținut că atenția lor nu era îndreptată asupra altercației, motiv pentru care nu au putut oferi detalii relevante despre desfășurarea evenimentelor.

Victor P. a fost supus unei evaluări psihologice care a arătat că nu prezintă tulburări psihice sau comportamentale care să explice reacția violentă. Cu toate acestea, procurorul a sugerat că nivelul ridicat de alcool consumat ar fi afectat judecata moldoveanului, contribuind la incapacitatea acestuia de a-și controla impulsurile violente.

Instanța a luat în considerare acest aspect la pronunțarea sentinței, condamnându-l pe Victor P. la un an de închisoare și aplicându-i o amendă de 800 de euro, informează Niews. 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel