Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un meniu unic de pe Titanic, care arată cu ce s-au ospătat bogații înainte ca vasul să se scufunde, se vinde cu o sumă impresionantă
WhatsApp
Un meniu de primă clasă de pe Titanic, de pe 11 aprilie 1912, care prezintă deliciile culinare pe care pasagerii bogați le-au savurat înainte de dezastru, va fi scos la vânzare cu o estimare de 60.000 de lire sterline.
Un miliardar vrea să viziteze Titanicul la bordul unui nou submarin revoluționar: Provocarea după dezastrul OceanGate / Foto: Captură video youtube

Acest meniu rar, care se crede că a fost recuperat de la una dintre victimele Titanicului, prezintă opțiuni culinare sofisticate, cum ar fi stridii, porumbel a la Godard, miel de primăvară, mușchiuleț de vită a la Victoria, rață sălbatică și caise Bourdaloue. Acesta reprezintă un moment clasic al eleganței de la bordul navei celebre.

Milionari precum JJ Astor, Benjamin Guggenheim, Sir Cosmo Duff-Gordon și "Insuflabila" Molly Brown s-au răsfățat cu aceste preparate cu patru zile înainte de tragedie.

 

Meniul pus în vânzare este unic în lume

 

Meniurile de pe Titanic sunt extrem de rare și cele mai multe dintre cele cunoscute sunt din acea noapte tragică în care nava s-a scufundat, fiind în buzunarele hainelor și jachetelor pasagerilor. Însă acest meniu particular este singurul meniu cunoscut pentru 11 aprilie - cu patru zile înainte ca Titanicul să se lovească de un iceberg și să ucidă 1.522 de vieți.

Deteriorarea cauzată de apă sugerează că este posibil să fi fost recuperat de pe corpul unei victime. Acesta a aparținut istoricului Len Stephenson, care era din Nova Scotia, Canada, unde au fost transportate toate cadavrele în urma dezastrului.

Domnul Stephenson a murit în 2017, iar meniul a fost găsit abia recent de fiica sa, Mary Anita, când a răscolit printre lucrurile sale depozitate. Ea l-a arătat unui muzeu local, care a sfătuit-o să îl ducă la casa de licitații.

Astfel, meniul va fi scos la vânzare pe 11 noiembrie de casa de licitații specializată Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire. Acesta este considerat cel mai important meniu cunoscut pentru 11 aprilie 1912, dată la care Titanicul a părăsit ultimul său port de escală, Queenstown (Cobh) din Irlanda, și s-a îndreptat spre Atlantic. Cu patru zile înainte de impactul tragic cu icebergul care a dus la scufundarea navei, pasagerii bogați s-au bucurat de această cină de primă clasă într-un mediu opulent.

Acest meniu unic de pe Titanic oferă o imagine impresionantă a momentelor culinare și a atmosferei de la bordul celei mai celebre nave din istorie și reprezintă un adevărat supraviețuitor din trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel