Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mecanic român din Italia și-a pierdut viața după ce s-a oprit pe șosea să ajute un camion avariat
WhatsApp
Un mecanic român din Italia și-a pierdut viața după ce s-a oprit pe șosea să ajute un camion avariat.
” / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un accident fatal a avut loc marți seară pe drumul de stat 514, Ragusa-Catania, în apropierea orașului Vizzini. Victima este un mecanic român în vârstă de 39 de ani, care a intervenit pentru a ajuta un camion avariat. În timpul operațiunii de reparare, camionul cu remorcă s-a prăbușit peste el, provocându-i decesul.

Potrivit surselor, mecanicul a fost prins sub greutatea camionului și a murit la fața locului. La intervenția echipelor de urgență au participat pompierii de la detașamentul Caltagirone, care au reușit să extragă cadavrul și să asigure zona pentru a preveni alte accidente, scrie Giornale di Sicilia. 

De asemenea, carabinierii de la stația Vizzini au demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele tragediei. Moartea mecanicului, care se afla la muncă în momentul accidentului, este considerată un accident de muncă. În această situație, Spresal, Serviciul de Prevenire și Securitate a Muncii, a fost implicat pentru a analiza și verifica condițiile în care a avut loc accidentul.

Drumul de stat 514 reprezintă o legătură importantă între Ragusa și drumul de stat Ragusana 194 pentru Catania, fiind esențial pentru traficul rutier din zonă. Autoritățile continuă cercetările pentru a înțelege în detaliu cauzele care au condus la această tragedie.

Citește și: Românul din Italia care și-a riscat viața pentru a-și salva vecina rupe tăcerea. Costel nu vrea să fie numit ”erou”

Acest incident aduce aminte de o tragedie petrecută luna trecută în Marea Britanie. Claudiu Carol Kondor, un român care muncea din greu pentru a-și întreține familia, și-a pierdut viața încercând să împiedice furtul dubei sale.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:45, când Claudiu tocmai livrase un colet și se întorcea spre vehiculul său, o dubă plină cu pachete, lăsată cu cheile în contact, pe marginea străzii. În acel moment, un tânăr de 24 de ani s-a urcat la volanul vehiculului. Claudiu a reacționat imediat, fugind spre mașină pentru a opri furtul.

El a reușit să se prindă de portieră, însă hoțul a demarat brusc, târându-l pe Claudiu pe o distanță de aproape un kilometru. În timpul acestei curse disperate, bărbatul a fost izbit de mai multe vehicule parcate pe marginea drumului.

Claudiu a fost găsit ulterior de un trecător, într-o baltă de sânge, întins pe asfalt. Acesta a alertat de urgență serviciile medicale, însă, din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat, scrie publicația The Sun. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel