Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mare fotbalist român, dat afară din casă, în SUA, și lăsat pe stradă: „Vreau să mor în România"
WhatsApp
Fostul internațional Ion Liță Dumitru a plecat în SUA să-și încerce norocul, dar visul american nu este unul prea plăcut pentru fostul jucător român.

Din cauza pensiei foarte mici: 2200 lei, pe care o are în România, Lița Dumitru a fost nevoit să-și caute și să-și câștige existența în altă parte.

În SUA, el a dat însă de un om care l-a făcut să trăiască drama vieții. „Un american a cărui mama este româncă mi-a dat efectiv țeapă. Tipul are aici o Academie și îmi promisese multe, dar până la urmă nu s-a întâmplat ceea ce spunea. După trei luni am rămas efectiv în stradă, ne-a dat afară din casă. Am luat-o iar de la sub zero, ne-am mutat în zona unde are față școală, unde este într-o clasa alături de cei mai inteligenți copii din America, genul acela de clasa specială", a spus fostul fotbalist la Radio Sport 1.

Născut și crescut în România, Lița Dumitru ar vrea să se întoarcă în București, dar fiica să nu este de acord cu acest lucru. „Sigur că mă trage ceva spre țară. Am un plan și am și vorbit pentru realizarea lui. Port discuții și am promisiune de la domnul Mircea Minea. Dacă acum, în iarnă, îmi da echipa mare, vin acasă. Dacă nu, la vara, tot împreună cu Concordia Chiajna, vreau să deschid o Academie privată de fotbal, care să poarte numele meu.

 „Eu vreau să mor acolo, în România“



Fata mea însă nu vrea să vină în România. Aici are mari perspective. E pe drumul bun și vrea să devină arhitect. Eu vreau să mor acolo, în România. Poate cumpăr un apartament cu două camere, când față va fi destul de mare. Nu pot uită zăpadă de acasă, muntele și maidanul, cu 7-8 kilometri pe jos, doar că să joc fotbal. România m-a făcut fotbalist", a declarat fostul jucător la Radio Sport 1, titrează Ziare.com.

Lița Dumitru a fost unul dintre cei mai fotbaliști din istoria României, are 57 de meciuri la echipa națională, unde a înscris 12 goluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel