Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pugilista algeriană Imane Khelif a depus plângere pentru hărţuire cibernetică
WhatsApp
Pugilista algeriană Imane Khelif, câștigătoare a unei medalii de aur la JO de la Paris, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică.

Pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică agravată după ce a fost victima unei polemici privind genul său, a anunţat, sâmbătă, avocatul acesteia, Nabil Boudi, într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP.

"Proaspătă medaliată cu aur la JO de la Paris 2024, pugilista Imane Khelif a decis să înceapă o nouă luptă: cea a dreptăţii, demnităţii şi onoarei", a transmis avocatul.

Acesta a indicat că a "depus plângere vineri pentru fapte de hărţuire cibernetică agravată la Oficiul de luptă împotriva discriminării online (PNLH) al Parchetului din Paris".

"Ancheta penală va determina cine a fost la iniţiativa acestei campanii misogine, rasiste şi sexiste, dar va trebui să-i vizeze şi pe cei care au alimentat acest linşaj online", a adăugat avocatul.

Victoria pugilistei algerience Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este "răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile" la care a fost supusă, a declarat, vineri, sportiva în vârstă de 25 de ani.

"Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring", a adăugat ea.

"Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie", a mai spus Khelif, adăugând că "aceste atacuri dau o importanţă specială succesului meu".

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Citește în continuare

JO 2024: Procedură clasată pentru un luptător egiptean bănuit de agresiune sexuală

 

Ancheta pentru agresiune sexuală care l-a vizat pe luptătorul egiptean Mohamed Elsayed, participant la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost clasată sâmbătă şi cel în cauză pus în libertate, a indicat Parchetul din Paris, citat de AFP.

"Vă confirm încetarea arestului preventiv, precum şi clasarea fără urmări judiciare a anchetei, infracţiunea fiind insuficient de caracterizată", a scris Ministerul Public.

Luptătorul din delegaţia olimpică egipteană, medaliat la Tokyo în 2021, a fost reţinut şi plasat în arest preventiv vineri. El a fost bănuit de agresarea sexuală a unei cliente dintr-un bar.

Mohamed Elsayed, în vârstă de 26 de ani, medaliat cu bronz în 2021 la JO de la Tokyo la lupte greco-romane (67 kg), a fost eliminat în optimile de finală la JO de la Paris.

Conform Parchetului, el a fost reţinut într-o cafenea din capitala Franţei, fiind acuzat că ar fi pus mâna pe fesele unei cliente.

Conform publicaţiei Le Parisien, el a fost arestat fiind în stare de ebrietate.

Clasamentul pe medalii după ziua a 15-a - România a coborât pe locul 23

 

China este noul lider al clasamentului pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de sâmbătă, a 15-a zi oficială de competiţii, în timp ce România a coborât de pe locul 20 pe 23.

China are 39 de medalii de aur, 27 de argint şi 24 de bronz, fiind urmată de SUA (38-42-41) şi de Australia (18-18-14) etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel