Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un magazin din Novara, bombă toxicologică. Gândacii colcăiau pe masa de tranșare
WhatsApp
Un magazin alimentar cu specific de carmangerie din Novara, lângă Torino, a fost închis după ce în urma unui control s-a constatat că gândacii colcăiau pe masa de tranșare și în zona de depozitare.

Ieri seară, Poliția de Stat din Novara, asistată de echipaje ale Poliției Locale, a efectuat o amplă acțiune de control în teritoriu.

Activitatea de poliție judiciară a vizat combaterea micii criminalități, cu referire specială la zonele din oraș cele mai expuse și caracterizate de ilegalități și nereguli, unde există un risc mai mare de adunări și, prin urmare, și riscul de contaminare cu COVID-19.

La acțiune au participat, de asemenea, forțe suplimentare aduse cu această ocazie de la Torino, în special de la Departamentul de prevenire a criminalității.

Mai exact, au fost verificate mai multe zone publice din zona gării, din Piazza Garibaldi și din Via San Francesco d'Assisi, identificându-se, aproximativ treizeci de persoane, dintre care jumătate erau deja cunoscute de poliție.

 

Bomba toxicologică de la minimarket

 

În cadrul controlului a fost verificat un minimarket și au fost aplicate două sancțiuni pentru depozitarea incorectă a produselor alimentare și nerespectarea prevederilor privind curățenia spațiilor, în valoare totală de 3.000 de euro.

Aceste sancțiuni au fost necesare după ce în interiorul camerei frigorifice în care era depozitată carnea "proaspătă" destinată vânzării a fost găsit un coș mare de plastic negru plin de deșeuri organice. În plus, a fost găsită carne albă (pui, picioare de pui și măruntaie) în cantitate de peste douăzeci de kilograme, care fusese prost conservată, fără ambalaj și etichetare, și care a fost distrusă imediat.

Având în vedere complexitatea împrejurărilor, a fost solicitată intervenția A.S.L., care s-a deplasat la fața locului după ce a verificat prezența insectelor târâtoare vii (gândaci) în toată incinta, în special într-un dulap folosit în mod necorespunzător pentru depozitarea diverselor deșeuri și alimente, precum și pe pereții și mobilierul din secția de măcelărie și pe tejgheaua de vânzare.

După ce au fost depistate nereguli igienico-sanitare, localul a fost închis, iar proprietarul a fost obligat să dispună dezinsecția de către o firmă specializată și îndepărtarea tuturor deșeurilor pentru a reface localul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel