Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pensionar din Italia nu și-a primit pensia pe motiv că e mort. ”M-au întrebat dacă chiar sunt eu”
WhatsApp
Un pensionar în vârstă de 66 de ani din Foggia a fost recent declarat decedat de către Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS). 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un pensionar din Foggia se confruntă cu o situație incredibilă după ce a fost declarat mort de către Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS). Bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost contactat la începutul lunii martie de către bancă și informat că trebuie să ramburseze plățile lunare de pensie pentru ianuarie și februarie 2024.

Primăria a confirmat decesul bărbatului

 

Situația a devenit suprarealistă atunci când bărbatul s-a prezentat la sediul INPS din Foggia pentru a afla motivele acestei cereri neașteptate. Angajații instituției au rămas uluiți să constate că bărbatul era viu și bine, iar acesta a fost informat că a fost declarat decedat la 1 decembrie 2023.

"Pur și simplu, m-au întrebat dacă chiar sunt eu cu adevărat", a relatat pensionarul, exprimând confuzia sa. El a aflat că INPS-ul a contactat chiar Primăria pentru a confirma informația despre deces. Cu toate acestea, bărbatul a asigurat că este în viață și și-a informat imediat banca despre rezolvarea situației.

Cu toate acestea, până în prezent, pensionarul nu a primit niciunul dintre plățile restante de pensie. Pe lângă propria sa pensie, ar fi trebuit să retragă și pensia de urmaș a soției sale, decedată cu câteva luni în urmă. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, el a fost declarat decedat. 

”Să sperăm că mi-a murit moartea, așa cu se spune în credințele populare. Poate această întâmplare îmi va prelungi viața.”, s-a amuzat pensionarul. 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel