Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un imigrant, venit ilegal în Spania, a câștigat la Loteria de Crăciun: „A fost prima dată când am jucat”
WhatsApp
Un imigrant care a sosit ilegal în Spania cu o barcă a câștigat la Loteria de Crăciun.
Foto: Pixabay

Numele lui este Ibrahim Cante. A ajuns în Spania cu barca în 2017, din Gambia, în căutarea visului spaniol. Și cinci ani mai târziu Loteria Națională i l-a oferit. Acest gambian care locuiește la Olot, un oraș în Spania în comunitatea Catalonia în provincia Girona, a fost unul dintre câștigătorii premiului II la Loteria de Crăciun. „A fost prima dată când am jucat această tragere la sorți”, spune Ibrahim Cante.

Cel mai norocos om din lume: A câștigat la loteria americană cel mai mare premiu din istorie

 

Ibrahim Cante a sperat să găsească „un viitor ca muzician” în Europa

 

Cante a mers în urmă cu două zile, împreună cu un prieten șomer, la biroul administrativ „El Fesol de la Sort” din orașul Girona. Acolo, acest muzician cu dizabilități, a călcat pe urmele prietenului său, care se află în oraș de 30 de ani, și a decis să-și încerce norocul cu numărul 04704. 

Marele premiu la Loto 6/49, în valoare de peste 3,9 milioane de euro, a fost câștigat

Protagonistul acestei povești și-a părăsit țara la vârsta de 12 ani „pentru a-mi îmbunătăți viața”. El a sperat să-și găsească „un viitor ca muzician” în Europa. Cu o accidentare la picior care l-a lăsat șchiop, Ibrahim Cante a trecut prin Mali, Burkina Faso, Ghana, Camerun, Abuja (Nigeria), Algeria, Maroc și Libia. Ultima sa oprire înainte de a intra pe continentul nostru prin Italia și de acolo să plece la Olot unde avea un prieten. Și-a început șederea în Catalonia împărțind o cameră într-un apartament comun.

După cinci ani s-a căsătorit cu soția sa Mode, de asemenea gambiană, și și-a legalizat situația. Acum locuiește în acest oraș Girona, unde lucrează. Cei 125.000 de euro pe care i-a câștigat vor servi pentru întreținerea celor șapte copii pe care îi are. Ibrahim vrea să trimită o parte din premiul câștigat în țara sa de origine, Gambia, pentru a-și ajuta familia care încă locuiește acolo.

Noroc sau fraudă? Anchetă după ce sute de oameni au ales o combinație bizară de numere câștigătoare la loto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel