Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un iaht de lux a fost scos la licitație după ce au fost confiscate 750 de kg de cocaină de la bordul lui, în valoare de 60 de milioane de lire sterline
WhatsApp
Un iaht de lux de 15 m este scos la licitație după ce a fost confiscat cu 750 de kilograme de cocaină la bord, în valoare de 60 de milioane de lire sterline, în una dintre cele mai mari capturi de droguri din Marea Britanie.
Un iaht de lux a fost scos la licitație după ce au fost confiscate 750 de kg de cocaină de la bordul lui, în valoare de 60 de milioane de lire sterline / Foto: Unsplash

Ambarcațiunea de vis, cu o lungime de 15 metri, a fost folosită de doi britanici pentru a încerca să introducă ilegal cocaină din America de Sud în Marea Britanie, transmite Daily Mail.

Ambarcațiunea, numită Sy Atrevido, a fost oprită în largul coastei galeze, în Pembrokeshire, în august 2019, de către anchetatori.

În interior, aceștia au descoperit că "fiecare spațiu de depozitare disponibil" fusese umplut cu cocaină de către echipajul său, constructorul falimentar Gary Swift, în vârstă de 53 de ani la acea vreme, și colegul său de navă Scott Kilgour, în vârstă de 41 de ani la acea vreme. 

Cei doi, ambii din Liverpool, au navigat cu barca peste Atlantic în iunie 2019 spre țara Surinam, un loc descris în instanță ca fiind „un nod de transport stabilit” pentru exportul de cantități en-gros de droguri de clasa A. 

 

Iahtul de lux va fi scos la licitație, joi, 26 mai 2022

 

Aceasta a fost confiscată de guvern și va fi acum scoasă la licitație, oferindu-le oamenilor șansa de a deține o bucată de lux care are un trecut întunecat. Poze cu iahtul AICI.

Iahtul este scos la licitație de Wilsons Auctions, după ce a fost confiscat în conformitate cu Legea privind produsele infracțiunii. Acesta va fi vândut fără rezerve - ceea ce înseamnă că va merge la cel mai mare ofertant al licitației.

Licitația se va deschide pentru licitație online pe 26 mai și se va închide la ora 11:00 pe 27 mai.

Mark Woods a declarat: "Suntem încântați să gestionăm mai multe nave confiscate la licitație în această lună pentru vânzătorii noștri. Sy Atrevido este un alt caz de profil înalt din Marea Britanie în numele NCA, cu rapoarte care arată că la bordul iahtului de15 m a fost găsită cocaină în valoare de aproximativ 60 de milioane de lire sterline.

Gama mare de alte loturi de lux ar trebui să atragă o mare varietate de ofertanți - noii cumpărători sunt întotdeauna bineveniți în procesul de licitație la Wilsons Auctions. Suntem mândri să facilităm licitații în numele clienților noștri guvernamentali și al agențiilor de aplicare a legii.

Jucăm un rol important în realizarea unei mari cantități de bunuri în numele acestor clienți și, în ultimii ani, aceste licitații ne-au făcut responsabili de returnarea a peste 130 de milioane de lire sterline în bugetul public.”

 

Prețul inițial al iahtului a fost 50.000 de euro

 

Swift a cumpărat inițial iahtul cu ocazia unei călătorii în Spania pentru 50.000 de euro, înainte de a-l folosi pentru întreprinderea sa infracțională.

Cei doi încercau să introducă ilegal drogurile în portul Fishguard din Pembrokeshire când au fost opriți de nava HMC Protector a Forțelor de Frontieră în primele ore ale zilei de 27 august 2019.

Iahtul a fost escortat în port, unde ofițerii NCA și echipa Deep Rummage a Forțelor de Frontieră l-au percheziționat, găsind la bord cocaină cu un nivel de puritate de până la 83%.    

În momentul arestării, Swift le-a spus ofițerilor: "Vreau doar să spun că sunt vinovat. Am ceva substanțial pe barcă și ei îl vor găsi".

Ulterior, el a recunoscut, mărturisind, "eu sunt cel rău aici" și le-a cerut ofițerilor de custodie să transmită un mesaj către NCA, dezvăluind numărul de pachete de la bordul iahtului.

Swift a fost condamnat la 19 ani și jumătate de închisoare pentru contrabandă cu droguri, în timp ce colegul său de echipaj, Kilgour, a fost condamnat la 13 ani și jumătate de închisoare pentru aceeași infracțiune.

La momentul respectiv, Craig Naylor, de la National Crime Agency, a declarat: "Cu siguranță, din câte îmi amintesc, aceasta este a doua cea mai mare captură pe care NCA a avut-o în ultimii ani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel