Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un grup de mexicani a părăsit Ucraina în frunte cu ambasadorul lor: autocarul a ajuns cu bine în România
WhatsApp
Secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Marcelo Ebrard Casaubón, a informat că autocarul care a plecat din Kiev, Ucraina, cu un grup de mexicani, a ajuns deja la Siret, România, cu 24 de pasageri.
Un grup de mexicani a părăsit Ucraina în frunte cu ambasadorul lor: autocarul a ajuns cu bine în România

Într-un mesaj pe Twitter, ministrul de externe a precizat că pasagerii au fost însoțiți de ambasadorul mexican din Ucraina, Olga Garcia Guillén, și au fost primiți de ambasadorul în România, Guillermo Ordorica.

„Vestea bună este că autocarul care a plecat din Kiev a ajuns la Siret, România, cu 24 de pasageri sănătoși și nevătămați, însoțiți de ambasadorul nostru în Ucraina , Olga García Guillén. Ei au fost primiți de Guillermo Ordorica în urmă cu câteva momente", a sărbătorit ministrul de externe.

 

 

În cursul dimineții, Daniel Millán, șeful biroului Ministerului Afacerilor Externe (SRE), a informat marți că alți 18 mexicani au plecat din Kiev spre orașul românesc Siret .

„Experiența pe care am avut-o în aceste cazuri este că poate dura 24 de ore, uneori mai mult, așa că va trebui să avem răbdare", a declarat el într-un interviu pentru presă.

 

Grupul de mexicani este așteptat la Siret

 

La rândul său, secretarul de stat pentru afaceri externe, Marcelo Ebrard, a informat că evacuarea mexicanilor aflați în Ucraina din cauza conflictului cu Rusia continuă.

Ministrul de externe a informat că familiile de mexicani au fost transferate într-un grup condus de ambasadorul mexican din Ucraina, Olga García Guillén și, odată ce autocarul va ajunge la granița cu România , îi va aștepta ambasadorul mexican în această țară, Guillermo Ordorica.

„Evacuarea familiilor mexicane continuă. În acest moment, autocarul se află în drum din Kiev, Ucraina, spre Siret, România. La bord, ambasadoarea Olga García Guillén conduce mișcarea. Guillermo Ordorica așteaptă în România. Vă țin la curent", a scris Ebrard pe contul său de Twitter al său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel